Testen viser at det er stor forskjell på hvor mye penger og anstrengelser de enkelte produsentene legger i å utvikle dekk for nordiske vinterforhold – de mest krevende i Europa.

Motstridende egenskaper

Vinterdekket skal først og fremst gi deg høy sikkerhet på snø og is, samtidig som det skal prestere best mulig på våt asfalt. Dette er motstridende egenskaper i et dekk. Kjøper du et billig dekk fra en produsent som egentlig ikke bryr seg om oss i Norden, kan du risikere å få et dekk som er farlig dårlig i kritiske situasjoner. Du bør sjekke egenskapene til de enkelte dekkene og finne et som passer dine kjøreforhold.

Sjekk pris flere steder!

Det eneste du må sjekke selv er prisen. Den kan fort variere med 1500–2000 kroner fra forhandler til forhandler når du skal kjøpe fire nye dekk. Og det på samme merke og modell.

Årsaken er rett og slett at den ene forhandleren har det dekket du har blinket deg ut som hovedmerke, og får dertil gode innkjøpspriser. I motsetning til forhandleren ved siden av som gjerne skaffer dekket, men til en betydelig høyere pris.