0

Test av lading: Renault ZOE Z.E. 50

Renault ZOE Z.E. 50 brukte 56 minutter på å lade fra 9 til 80 prosent i sommerens test, mens det tok 60 minutter å lade fra 2 til 80 prosent i vinterens test.

Ladeeffekt (kW) vinter (2-80%)
Ladeeffekt (kW) sommer (9-80%)

Slik lader Renault ZOE Z.E 50

Renault ZOE kan endelig hurtiglade, og lader nå med CCS-kontakt.

Renault oppgir at ZOE skal bruke 60 minutter på å lade til 80 prosent, men oppgir ikke om det er fra 0 eller 10 prosent.

Under sommertesten brukte vi 56 minutter på å lade fra 9 til 80 prosent, mens under vintertesten brukte vi 60 minutter på å lade fra 2 til 80 prosent.

ZOE topper raskt, og daler sakte men sikkert i effekt. Det som er tydelig er at ZOE holder bedre på effekten i sommerlige temperaturer. Der effekten begynner å falle ved ca. 25 prosent i vintertesten faller ikke effekten før rundt 55 prosent i sommertesten.

Ladetesten

Ladetesten blir gjort etter at bilene har kjørt aktivt på motorvei i to timer. De har så kjørt rett til ladestasjonen, uten å stå i kø og vente på plass.

  • Vi tester hvor raskt bilene lader fra 10 til 80 prosent.
  • Vi måler høyest og gjennomsnitlig effekt av det bilen mottar.

Slik gjør vi utregningene

Utregningene for kostnader knyttet til lading er beregnet ut ifra ladekurven og forbruket registrert under elbiltesten. Prisene forutsetter at batteriet lades fra under 10 prosent og er så driftsvarmt som mulig.


Les også


Fant du det du lette etter?