Hopp til hovedinnhold

EU-kontroll

Medlem 1150,-

Ikke-medlem 1350,-

Allerede kunde eller medlem? Logg inn for raskere timebestilling, eller endre og avbestille timen din.

Du er selv ansvarlig for å huske når bilen din skal på EU-kontroll og gjennomføre godkjent EU-kontroll innen fristen. Hvis ikke vil bilen bli avskiltet av myndighetene. NAF hjelper deg å huske når du har kontrollfrist for din bil. Finn fristen i søkemotoren nedenfor. Du kan samtidig bestille gratis varsling om kontrollfristen fra NAF.

Når er fristen for EU-kontroll på bilen min?

Biler som har en tillatt totalvekt under 3500 kilo, altså de aller fleste personbiler og varebiler som kan kjøres med vanlig førerkort klasse B, skal kontrolleres første gang innen det fjerde kalenderåret bilen ble registrert.

Når bilen har vært på EU-kontroll for første gang, senest fire år etter førstegangsregistrering, skal den kontrolleres hvert annet år. Du står fritt til å bestemme når bilen skal ha EU-kontroll, men det må gå maksimalt to år mellom hver kontroll.

Når må bilen til EU-kontroll?

Hva hvis EU-kontrollen ikke er godkjent innen frist på bilen din?

Dersom EU-kontrollen ikke blir godkjent får du ikke utsatt frist. Bilen må være godkjent innen fristen eller 2 måneder, avhengig av hva som kommer først.

Klipper skiltene ved manglende EU-kontroll

Hvis bilen ikke er godkjent, vil det ligge en såkalt begjæring i Motorvognregisteret. Ved en kontroll kan kontrollmyndighetene, slik som politi, vegvesenet eller tollvesenet, klippe skiltene av bilen der og da. Du vil ikke motta et varsel om dette slik som tidligere praksis.

EU-kontroll er ingen kvalitetssjekk av bilen

EU-kontroll er ingen kvalitetssjekk av bilen, men skal avdekke om kjøretøyet tilfredsstiller minstekravene til sikkerhet og miljø for å kjøre på veien. Kontrollpunktene omfatter blant annet sikt, bremser, lys, støy og avgasser.

De minste feilene får du rette selv uten ny etterkontroll. Er feilene større, vil kontrollinstansen ikke godkjenne kjøretøyet, og varsler Statens vegvesen om dette. Da må manglene utbedres og kjøretøyet vises på nytt.

EU-kontroll som salgsargument

Det er viktig at bilen er godkjent og trafikksikker, og dermed kontrollert. Men EU-kontroll er ingen kvalitetskontroll. Bilen kan ha store feil og være i nokså dårlig stand før den får kjøreforbud. Skal du ha en skikkelig tilstandsrapport bør du investere i en NAF Test av bilen, enten du skal selge eller kjøpe bil. EU-kontrollen er intet salgsargument, men en selvfølge.

EU-kontroll for bruktimporterte kjøretøy

For alle bruktimporterte kjøretøy er kontrollfristen et år etter førstegangsregistrering i Norge.

EU-kontroll for andre kjøretøy

Kjøretøy registrert for 10 personer eller flere, samt taxier og ambulanser skal på EU-kontroll senest 12 måneder etter førstegangsregistrering. Deretter er kontrollen årlig.

Alle personbiler opp til 7500 kg skal kontrolleres første gang etter 4 år og deretter hvert andre år.

Vi tilbyr:

Se alle

EU-kontroll

Medlem 1150,-

Ikke-medlem 1350,-

Finn ledig tid

Etterkontroll (EU-kontroll)

Medlem 325,-

Ikke-medlem 415,-

Finn ledig tid
EU-kontroll

Medlem 1150,-

Ikke-medlem 1350,-