Hvert år skifter nesten 500 000 bruktbiler eier i Norge. For få år siden lanserte NAF en digital kjøpekontrakt for å gjøre det enklere og mer oversiktlig å kjøpe eller selge bil. Nå er den blitt enda lettere å bruke, etter at kjøpekontrakt, forsikring, salgsmelding og omregistrering er samlet i en enkel tjeneste – i tett samarbeid med Statens vegvesen.

En av de mange som har hatt glede av den digitale kjøpekontrakten flere ganger allerede, er Asker-mannen Frank Jensen. Han vil aldri gå tilbake til tidkrevende papirkontrakt!

– Jeg solgte nylig fire biler for firmaet og har selv tre biler privat, så jeg både kjøper og selger mye biler. Jeg har brukt den digitale kontrakten deres de siste tre årene, og synes den er veldig bra, forteller prosjektlederen fornøyd.

Blitt enda bedre

– Kontrakten favner det som er nødvendig, så den blir ikke voldsomt lang og tungvint, og inneholder bare det viktigste. Og at den henter opp dataen på bilen automatisk med registreringsnummeret, det er en stor fordel! Det gjør det veldig lettvint og raskt å bruke kontrakten, smiler Frank.

Han er veldig fornøyd med at man nå kan gjøre alt i en og samme tjeneste, og at han ikke lenger må logge seg inn i Statens Vegvesen midt i prosessen.

– Det er utrolig lettvint, og jeg liker at den henter opp all informasjonen om bilen automatisk. Det er en veldig fin ordning dere har fått til der!

Kontraktdetalj.JPG

BLITT ENDA BEDRE: Hvert år skifter nærmere en halv million bruktbiler eier i Norge. Et nytt, digitalt samarbeid mellom NAF og Statens vegvesen gjør det nå enklere og tryggere å kjøpe eller selge bruktbil.

Lettvint

Han legger vekt på at man i 2021 vil ha slike tjenester digitalt, og så enkelt som mulig – og at NAF virkelig leverer til forventningene.

– Folk vil jo ha det digitalt. Denne kontrakten er mye enklere å bruke, særlig når man reiser og kjøper bil et annet sted. Jeg kjøpte jo flere biler i Stavanger, og da er det veldig lettvint at alt kan gjøres via mobiltelefonen. Med gammeldags papirkontrakt må man ha tilgang til en skanner og signere, få det scannet inn og sendt det videre. Det er veldig tungvint. Så jeg ser store fordeler med den digitale kjøpekontrakten, smiler Frank.

Anbefales på det varmeste

Han er ikke i tvil om at han vil anbefale alle som skal kjøpe eller selge bil å benytte seg av denne tjenesten.

– Jeg vil anbefale alle å bruke NAFs digitale kjøpekontrakt. Det er veldig mye enklere, og du slipper å finne en skanner også videre. Jeg samarbeider tett med en bilforhandler som bruker den NAF-kontrakten hele tiden, sier Jensen.

– Også føles det absolutt litt tryggere for alle parter at det står «NAF» på kontrakten, legger han til.

Flere gode tjenester

NAF-løvens trygge symbol er noe han selv har hatt glede av når han har solgt bil.

– Jeg har inntrykk at folk opplever det som en trygghet når jeg kan vise til en NAF Test. At NAF har gått grundig gjennom bilen er en stor trygghet når man skal selge. Da er det lettere å selge den. Det kan alltid dukke opp noen skjulte feil, så å få NAF til å se på den først er veldig greit.

Han har også benyttet seg av Nettbil gjennom NAF for å selge biler. Da har de forsvunnet på null komma niks!

– Jeg er svært fornøyd med det. Da leverte jeg bare bilnøklene på nærmeste NAF-senter, og to dager senere var den solgt for en god pris. Så jeg kunne ikke vært mer fornøyd med den tjenesten heller, smiler Frank.

Les mer om Nettbil her

Trygghet på veien

Selv har både han og familien vært medlem i NAF i en årrekke – både for de mange medlemsfordelene, og for tryggheten det gir når man legger ut på norske veier.

– Jeg ser mange fordeler med å være medlem. Sønnen min klarte å låse nøkkelen inne i bilen, og fikk hjelp til å åpne døra. Selv har jeg ikke hatt bruk for veihjelpen, men en kollega ble stående midt på fjellet i minus 15 med flatt batteri og prøvde seg først i fire timer sjøl, før han ringte NAF – som kom med en gang! Det var visst lurt å ringe NAF, smiler Frank.

Her finner du NAF Digital kjøpekontrakt

Din sak er vår sak!

Vi kjemper for at du skal kunne reise enklere, rimeligere og tryggere.

Få mer informasjon