TV-stjernen Stian Barsnes-Simonsen (41) er tilbake – nå lanserer han podcasten «Forsetet mot baksetet» sammen med NAF. Programmet er en morsom spørrelek hvor store og små i bilen kan konkurrere mot hverandre når de er på kjøretur.  Konseptet er like enkelt som det er genialt: barna Teodor (13) og Erica (8) i baksetet konkurrerer med den voksne i forsetet, og inviterer dere som lytter til å delta!

– Det blir fort til iPader og telefoner når man er på kjøretur, og da blir det som en usynlig vegg mellom forsetet og baksetet. Det er også noe vi vil med podkasten – vi vil rive ned den veggen, og skape mer hygge.

Hør de første episodene her 

NAF-PROMO (25 of 28).jpg

Hele familien Barsnes-Simonsen er klar til å underholde store og små med quiz i bilen!

Gøy å få jobbe med pappa

De to små medprogramlederne nikker ivrig, og forteller at de har storkost seg under innspillingen med pappa.

 – Det er kjempegøy jobbe med pappa og Teodor, stråler Erica.

Og det er ingen tvil om at storebror er enig!

– Jeg synes det er veldig hyggelig å få jobbe med pappa og søsteren min. Vi pleide å ha masse quiz i bilen fra før, og det er ekstra gøy når vi både kan ha quiz, som vi liker å gjøre, og å være i studio. Som vi også liker å gjøre, legger Teodor til.

403A1728.jpg

Erica og Teodor synes det er veldig moro å få jobbe med pappaen sin. Foto: Marius Kromvoll

Aktiv familie

Akkurat som pappa, har de to barna for lengst fått smaken på artistlivet, og jobber blant annet som skuespillere på teater, og med å legge norske stemmer på barne-tv. I tillegg til å bruke mye tid på musikk, dans og turning.

– Vi er alle så travle på hver vår kant, så det har virkelig vært veldig gøy for oss å lage dette sammen som en familie,  slår tobarnsfaren fast.

Positiv samlingsstund for familien

Stian er blant annet kjent fra familieprogrammer som «Amigo Grande» og «De Ukjente» på NRK, og har i tillegg ledet «Melodi Grand Prix Junior». Han vet med andre ord godt hvordan man underholder og engasjerer både store og små!

– Vi er veldig heldige i at Teodor og Erica er gode venner, så det er lite krangling i baksetet. Men det er kanskje andre som føler at det kan bli litt trangt baki der. Jeg kjenner mange familier som trenger noe gøy å samles om i bilen, forteller Stian.

– Det er litt fordi at jeg følte selv det manglet en god familiepodcast for alle, som barn og foreldre kan nyte sammen, og for å bidra til at bilturen blir en positiv og koselig samlingsstund, om man kjører kort eller langt. I tillegg til at vi synes det er veldig gøy å lage podcast sammen, smiler Stian.

403A1747.jpg

Den aktive gjengen sprudler av energi - både i bilen og i podcaststudio! Foto: Marius Kromvoll

Fantes ingen podcaster for hele familien

Ideen til quiz i bilen hadde de altså hatt en god stund før det slo dem at andre også kunne ha glede av dette.

– Hver gang vi setter oss i bilen, går det maks to minutter før noen spør «kan vi ha en quiz?». Sist hadde vi så vidt fått bilen ut av oppkjørselen før de spurte om det. Da pleide jeg finne på quizen på sparket, sier Stian.

Den tidligere «Hotel Cæsar»-stjernen jobber for tiden som kreativ leder for innholdshuset Nordic Screens, og har vært storforbruker av podcaster lenge, men undret seg over at det ikke fantes noen programmer for hele familien. Da faren til en av klassekameratene til datteren Erica spurte ham hvorfor det ikke fantes slike, skjønte Stian at han ikke var alene.

– Da kom vi på ideen om å lage en podcastquiz for bilturen. Jeg tok kontakt med NAF og spurte «hva med å lage verdens koseligste podcast til hele familien?». Jeg fikk ja med en gang!

Norgesferie i sommer

Som nordmenn flest drømmer familien seg tilbake til ferier i mer eksotiske strøk, selv om det neppe blir sydenturer med det første.

– Jeg håper man kan dra til utlandet til sommeren, men det ser ikke så lyst ut nå. Så da blir det vel å ta en biltur hjemme i Norge, til strender, fjells eller familie. Da blir det nok mye quiz, sier Teodor.

– Nå har vi laget fem episoder, men vi håper vi kan lage mer etter påsken. Det kan fort bli behov for å lage mye mer quiz, så familier kommer seg gjennom sommeren, slår pappa fast.

Hør de første episodene her