– Jeg er veldig fornøyd med brukervennligheten til NAFs digitale kjøpekontrakt!

Da Bjørn Fuglaas, fra Asker, skulle selge bilen til sønnen sin, var den beste løsningen å bruke NAFs digitale kjøpekontrakt.

– Bilen, en Saab, var ikke kjørbar og stod på et verksted på Gardermoen, mange mil unna der jeg bor i Asker. Da søkte jeg opp kjøpekontrakt hos NAF og fant den digitale kjøpekontrakten. Verkstedet hadde sagt seg villig til å vise frem bilen til kjøper, så jeg trengte ikke å være fysisk tilstede. Da var det utrolig greit med den digitale kjøpekontrakten, sier Bjørn.

Les mer om kjøp og salg av bil her

Tidsbesparende

Sønnen var i militæret, og kunne ikke selv være tilstede. Bjørn syntes derfor at den digitale kjøpekontrakten var hensiktsmessig å bruke.
– Da slapp jeg å dra helt opp til Gardermoen. Det var veldig greit. Alt skjedde der og da og begge parter fikk skrevet under og fikk kontrakten på mail. Slik det var tidligere måtte man jo ha tilgang på skriver, så man kunne skrive ut to eksemplarer av kontrakten.

Knirkefritt!

Salget gikk veldig greit for seg. Bjørn satt hjemme i Asker med pc og telefon. Bilen og kjøper var på Gardermoen, en god del mil unna.
– Bilen ble fremvist på verkstedet. Jeg trengte ikke å kjøre til Gardermoen for å fylle ut kontrakten. Det gjorde jeg på PC hjemmefra. Det skal sies at jeg også hadde brukt den digitale kjøpekontrakten hvis jeg hadde vært tilstede. Tidligere måtte man skrive ut og fylle ut to kontrakter. Nå hadde begge den samme kontrakten. Dette er en mye mer brukervennlig variant enn den gamle papirvarianten.

LYS343956_Bjorn_NAF_002-original.jpg

ENKELT OG GREIT: Bjørn Fuglaas er veldig fornøyd med brukervennligheten i NAFs digitale kjøpekontrakt.

Brukervennlig

Da NAF lanserte den populære tjenesten i april i fjor, hadde våre advokater utarbeidet kjøpekontrakten slik at den inneholder nødvendige opplysninger om kjøretøyet, dens tilstand, utstyr som følger med, informasjon om oppgjøret og partenes personopplysninger. Basert på registreringsnummret vil feltene i kontrakten tilpasses for alt fra personbil, MC, og campingvogn, til bobil og tilhenger, og lignende.

Bjørn er veldig fornøyd med brukervennligheten til NAFs digitale kjøpekontrakt.
– Den var grei å forholde seg til og lett og bruke. Det var ingen problemer på noen måte. Alt som er relevant ligger i kontrakten. Folk stoler på NAF og det er da lett å velge en kontrakt derfra, sier han.

Kjøpekontrakt gjort enkelt

Finn_kontrakt.jpg

Prøv den nye digitale kjøpekontrakten. Enkel utfylling og trygg signering med BankID.

Til kjøpekontrakten

Populær tjeneste

Hvert år er det nærmere 500.000 bruktbiler som skifter eier her i landet. Nesten halvparten av disse eierskiftene skjer ved privat kjøp. NAF sin PDF kjøpekontrakt har vært standardmalen for privat til privat bilsalg gjennom flere år med over 100 000 nedlastninger hvert år. Denne inneholder alle nødvendige opplysninger som er relevant for privat til privat bilsalg.
Etter at NAF lanserte den digitale kontrakten i april 2019, har over 70 000 brukere allerede benyttet seg av tjenesten, som er svært godt tatt imot.

Digital trygghet

Bjørn syntes det er trygt med en kontrakt på en digital plattform.
Så lenge man signerer med bank-id, så er det en trygg måte å kjøpe og selge bil på.

– Hvis jeg skal selge eller kjøpe bil igjen privat, og ikke gjennom forhandler, så vil jeg helt klart bruke den igjen. Hvis jeg skal trekke frem de største fordelene, så er det er litt situasjonsavhengig. Men en stor fordel er at man ikke må være fysisk tilstede. Det er en dimensjon. En annen fordel er brukervennligheten. Og det er trygt at begge får den samme versjonen av kontrakten der og da. Og så er det veldig greit at den er lagret digitalt, avslutter Bjørn.