Som mange tusen andre stolte NAF-medlemmer elsker Olaug Askheim Aas friheten som bilen gir henne. Men etter et stygt fall, var hun ute av stand til å legge ut på tur i en lengre periode. Da hun endelig satte seg bak rattet etter fem uker, var det med dødt batteri.

Nok en gang NAF-medlemskapet godt med!

– For en service!

Hun forteller at det hele gikk kjemperaskt også denne gangen, og at den unge mannen som kom til unnsetning var både hyggelig og serviceinnstilt.

– Jeg rakk nesten ikke snu meg rundt fra jeg ringte til bilen sto her. Det var veldig lettvint og gjort på null komma nix. Og han var så blid, hjelpsom og slik en stødig kar, som jeg virkelig kunne stole på. For en service!

Les også: våre tips for å unngå flatt batteri

20140318_1415_42070-Edit.jpg

I vinter har NAFs bilbergere rykket ut til nesten dobbelt så mange medlemmer med flatt batteri enn i fjor på grunn av sprengkulden på starten av året.

Byttet batteri på stedet

Bilen er ti år gammel, og batteriet har stått i hele tiden.

– Jeg fikk ikke opp døra en gang. Jeg var jo så fortvila. Jeg har alltid brukt den automatiske døråpneren. Nå virket den ikke, og jeg låste opp døra manuelt. Men motoren bare knurret litt. Bilbergergeren fra NAF ordnet opp, og monterte nytt batteri raskt og effektivt. Jeg tror han var på overtid og på vei hjem, men han svingte innom likevel. Så det er veldig god service. Jeg vil gjerne takke ham direkte!

Stolt tradisjon

Det var da ektemannen kom hjem fra Amerika på starten av 50-tallet,  at ekteparet meldte seg inn i NAF for første gang.

– Vi vervet medlemmer til NAF i min manns studietid ved NLH. Den gang fikk vi et pledd i vervepremie, minnes Aas.

– Husstanden vår har vært medlem siden 1952, så vi har fått hjelp flere ganger, vi, smiler Olaug.

– Den første gangen jeg fikk hjelp, var i gamledager da skulle vi på ferietur, og reiste tidlig om morgenen. Så var mannen min kar om å låse nøkkelen inne i bilen. Så der sto vi. Men vi fikk ringt NAF, som fikk opp døra uten problemer. En annen gang hadde vi oljelekkasje og måtte ha bilen på planet. Så jeg har hatt mye glede av medlemskapet mitt, forsikrer Olaug.

Fru_Aas_portrett.JPG

Olaug Askheim Aas er imponert over hjelpen hun fikk av NAFs bilberger.

Trives med trygghet langs veien

For kort tid siden fornyet den spreke pensjonisten førerkortet, og er klar for flere opplevelser langs landeveien.

– Jeg synes det er moro å kjøre bil, jeg. Folk kjører jo stort sett pent. Det er en frihet å kunne kjøre. Det er mange i min aldersgruppe som ikke skjønner at jeg tør å kjøre på motorvei, men det er da det enkleste som finnes, stråler Olaug.

Hun legger til at mye av gleden, ligger i tryggheten om at hun har NAF i ryggen dersom uhellet skulle være ute.

– Jeg anbefaler alle å være medlem. Det synes jeg det er kjempefint å være!

Les også: 10 vintertips for bilen din

Din sak er vår sak!

Vi kjemper for at du skal kunne reise enklere, rimeligere og tryggere.

Få mer informasjon