Siden NAF lanserte den nye digitale kjøpekontrakten i april i fjor, har over 54 000 nordmenn tatt den i bruk for både kjøp og salg av bil. En av disse er Morten Marwell Hauge – som er strålende fornøyd!

– Jeg har kjøpt og solgt en god del biler tidligere og var ute etter å bruke kontrakten til NAF uansett. Det var i den forbindelse jeg kom over den digitale kjøpekontrakten. Jeg var ikke klar over at de hadde fått en ny digital kjøpekontrakt. Det var veldig praktisk både for meg som kjøper og for selger av bilen, sier han.

Les mer om kjøp og salg av bil her

Fylles ut automatisk

Før den populære tjenesten ble lansert, hadde NAFs advokater utarbeidet kjøpekontrakten slik at den inneholder nødvendige opplysninger om kjøretøyet, dens tilstand, utstyr som følger med, informasjon om oppgjøret og partenes personopplysninger.

403A8896.jpg

Basert på registreringsnummeret vil feltene i kontrakten tilpasses for alt fra personbil, MC, og campingvogn, til bobil og tilhenger og lignende.

Enkel å bruke

Morten syntes at den var veldig enkel og grei å bruke.

– Bilen, en Mercedes-Benz, stod på Sortland. Jeg fløy over til Evenes og møtte selgeren der. Jeg hadde allerede hatt den på en NAF-test der oppe, så jeg visste at bilen var i orden, forteller Morten.

Han prøvekjørte Mercedesen og bestemte seg for å kjøpe den.

– Da satte vi oss på en bensinstasjon rett ved flyplassen. Jeg med PC, og han med mobil. Jeg fylte ut den digitale kjøpekontrakten og sendte den over til han. Det var enkelt og praktisk! Jeg var inne med bankID. Det opplevdes veldig trygt, sier Morten.

Full oversikt hele veien

Han mener at den store fordelen er at det helt og holdent var digitalt.

– Kommunikasjonen gikk helt sømløst frem og tilbake. Det er enkelt å se endringer gjort i kontrakten. Så både kjøper og selger hadde full oversikt hele tiden. Min store fordel, siden jeg kjøpte bil på Sortland, var at jeg fikk gjort unna kontrakten med en gang, forteller han.

Etter prøvekjøringen gjorde kjøperen en siste oppdatering i kontrakten som ble sendt til selger.

– Så signerte vi. Da hadde vi hver vår kontrakt på mail, og slapp å finne noen på Evenes flyplass som kunne skrive den ut. Det var sømløst og enkelt å bruke den digitale kjøpekontrakten og alt ble klart veldig raskt, sier han fornøyd.

Kjøpekontrakt gjort enkelt

Finn_kontrakt.jpg

Prøv den nye digitale kjøpekontrakten. Enkel utfylling og trygg signering med BankID.

Til kjøpekontrakten

Enormt bruktmarked

Hvert år er det nærmere 500 000 bruktbiler som skifter eier her i landet. Nesten halvparten av disse eierskiftene skjer ved privat kjøp. NAF sin kjøpekontrakt i PDF har vært standardmal for privat til privat bilsalg gjennom flere år med over 100 000 nedlastninger hvert år.

I fjor kom den nye digitale kontraken, som er nøye utviklet av NAFs advokater og innholder alle nødvendige opplysninger som er relevant for privat til privat bilsalg.

Unik fordel på kjøpet

Espen Andreassen er leder for produktteamet i NAF som har lansert den nye tjenesten. Han er svært fornøyd med både antall brukere, og de mange gode tilbakemeldingene han har fått.

– Siden april 2019 har vi allerede hatt 54 000 brukere av den nye tjenesten vår. Vi spør også brukerne om hvor stor sannynlighet fra 0 til 10 at de anbefaler kontrakten til en venn eller kollega, her svarer 80 prosent enten 9 eller 10, forteller en fornøyd Andreassen.

Han trekker også frem en helt unik fordel for den som bruker kontrakten om det skulle oppstå en tvist i etterkant.

– Bruker du kontrakten gir vi deg en måned gratis medlemskap i NAF. Da får du også juridisk rådgivning om det skulle oppstå noe i etterkant! Det er en helt unik fordel som gir våre brukere trygghet ved bruktbilhandel, forsikrer han.

Den digitale kjøpekontrakten finner du her

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon