NAF og DNT avslørte forrige uke at de er gått sammen om en historisk dugnad for å sørge for at årets sommerferie blir tidenes sommerferie for det norske folk. I den rykende ferske episoden av Elbilpodden forteller Turistforeningens sjef Dag Terje Klarp Solvang og NAF-sjefen Stig Skjøstad hvordan det hele kom sammen.

– Korona får en jo til å gjøre de merkeligste ting, ler Dag Terje, før han fortsetter:

– Vi må ta innover oss at Norge er ganske annerledes i år, og vi har fått gode tilbakemeldinger på dette stuntet vi gjør nå i våre egne medlemsforeninger. Det å heie på at folk kommer seg ut på tur er det aller, aller viktigste for oss, understreker Solvang i podkasten.

Sammen har DNT og NAF laget ti komplette ferieruter, som strekker seg utover landet. Se turforslagene her

Dag Terje smiler.jpg

GOD STEMNING:  Dag Terje koste seg på besøk hos Anette og Harald i Elbilpodden.

Koronaen bringer oss sammen

NAF-sjef Stig Skjøstad har også troen på at samarbeidet skal bli svært nyttig for hundretusener av ferierende nordmenn.

– NAF og DNT har lang, lang erfaring. DNT med sine over 150 år med stier og fjell og kunnskap rundt det, og vi har veiene. Sammen skal vi gjøre sommeren enda mer innholdsrik for folk, lover Stig.

DNT-sjefen synes NAF er kjempeflinke på å få folk ut på tur ved å lage reisebøker og virkelig tilrettelegge for alle medlemmene sine.

– Og vi tar ansvar for våre medlemmer og å få det norske folk opp i fjellet, og da er det naturlig å tenke at koronaen bringer oss sammen. Dette er utrolig kult, og kommer til å funke veldig godt.

Stig.jpg

NAF-sjef Stig Skjøstad gleder seg til å feriere i Troms, og avslører at han er en svært ivrig bruker av DNTs hytter og stier.

Naturlig kobling

Det var NAF-sjefen personlig som tok telefonen til DNT og foreslo et samarbeid. Han er nemlig selv en ivrig bruker av både skog og mark, så vel som Turistforeningens mange hytter og stier.

– Ja, jeg er aktiv i Turistforeninga sjøl, og har kjent på den koblingen flere ganger. Det å kjøre et sted, og gå opp i fjellet – og kjøre hjem igjen, smiler Stig.

– Jeg mener at om mange tror Norge er et dårlig og dyrt ferieland, så er det lenge siden de har vært rundt i Norge. De har kanskje grodd fast i den misforståelsen, så har de reist til Sør-Europa siden. Nå må de virkelig få øynene opp for hva som finnes. Det er så mye fint!

Total2.jpg

GODE RÅD:  Programledere Anette og Harald utveksklet nyttige tips med gjestene i podkasten.

Nå er det elbil som gjelder

Med pandemien tvinger det seg også fram nye måter å tenke framkomstmidler på for DNT.

– Vi vil jo at transporten skal bli så miljøvennlig som mulig. Vanligvis oppfordrer vi folk til å ta kollektivt. Nå er elbil det beste alternativet, og da er det å samarbeide med NAF om dette viktig og riktig for oss, forteller Dag Terje.

Han skal selv på sommerferie for første gang med elbil, og forteller at han føler seg som en nybegynner på feltet, og innrømmer at han kjenner litt på rekkeviddeangsten allerede.

– Jeg må kaste alle fordommene overbord og bli en moderne trafikant. Jeg gleder meg til dette, og tror vi kommer til å gjøre en kjempegod jobb om vi får folk til å kjøre ut i norsk natur, og gjerne da så miljøvennlig som mulig.

Hør mer i podkasten i videoen på toppen av saken!