Camilla Laengen og familien hennes fikk en uventet slutt på nordlandsferien sin i sommer.

– Vi var fire stykker og hund på bilferie, og hadde først kjørt fra Bærum til Vesterålen. På veien nordover merket vi at bilen vår "nappet" eller "lugget" litt på et gitt turtall i ny og ne. Da vi hadde kommet nesten helt frem i Vesterålen kom motorlampen på, forteller Camilla.

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon

Gikk i nødmodus

Familien kjørte bilen på verksted på Sortland for å lese av computeren, men der fant de ingen feil. Bilen kjørte dessuten fint, så de våget seg videre nordover på sin flotte norgesferie.

– Etter to uker vendte vi nesa sørover igjen. Vi merket at bilen begynte å lugge og nappe på omtrent samme turtallet igjen, litt før vi kom til Fauske. Så økte det på sørover, og motorlampen begynte å lyse. Kort tid deretter gikk bilen i nødmodus, forteller familiemoren.

Strålende fornøyd

Nå var alt gasspådrag borte. Heldigvis kom familien seg til nærmeste campingplass like ved Saltfjellet i krabbemodus, der de fikk ringt NAF. Midt i ferierushet beklaget bergeren seg med at det nok kunne ta litt tid før han rakk frem. Men det var ikke noe problem for den sporty familien på fire – tvert imot!

– Med finværet så var det bare å senke skuldrene. Vi benyttet anledningen til å gå en tur, og ungene fikk prøvd hengebru og naturklatrebane, forteller en strålende fornøyd Camilla.

God opplevelse

Samtidig som de nøt de flotte opplevelsene i nærmiljøet, hadde de hele tiden kontakt med bergeren, og visste godt hvor han var i løypa. Og da han kom frem, var det også en god opplevelse for familien.

– Han var både proff og blid! Han fikk bilen opp på planet, og vi fikk da se Saltfjellet fra en litt annen vinkel. Det var morsomt for store og små, forteller bærumskvinnen.

– Og bergeren var flink sjåfør, så det ble en behagelig tur oppå planet hans, til tross for alt veiarbeidet mellom Saltdal og Mo i Rana.

Fikset verksted og overnatting

Mens de nøt utsikten i full fart mot Mo i Rana, kontaktet hun NAF igjen for å avklare verksted og overnatting.

– Han på oppfølgingsavdelingen sørget for hotellrom til oss. Det var strålende service, og en kjempeproff innstilling hele veien, smiler Camilla.

Heldigvis viste det seg neste dag at det var en lett jobb for gutta på verkstedet å få bilen deres tilbake på veien, så familien kunne komme seg trygt hjem til Bærum.

– Det viste seg å være luftslangen mellom intercooler og motor som hadde sprukket. Dette ble da løst på noen timer, og vi kunne fortsette ferden sørover!

LES OGSÅ: Åtte grunner til å være NAF-medlem