Tips og råd rundt kjøpet

Enten du velger å kjøpe privat eller av forhandler tilbyr NAF mange nyttige fordeler. Det ene er tips og råd om hva du skal se etter, som lakkskader og rust. I tillegg kan du få råd om hva du på bør sjekke ut under en prøvekjøring. Her er en god sjekkliste å starte forberedelsene dine med

Test bilen hos NAF

Du kan spare deg selv for mye irritasjon og store kostnader ved å forlange at bilen skal gjennom NAF-test før du slår til. Testen er mye mer omfattende enn en EU-kontroll og vil si noe om den tekniske kvaliteten på bilen langt utover en EU-kontroll.

_DX_9785-1200px.jpg

POPULÆR TJENESTE: En NAF-test er svært nyttig for å finne skjulte og potensielt dyre feil for deg som skal kjøpe bil. Det er også en god sikkerhet å vise til om du skal selge bil.

Trygg og enkel handel med NAF kjøpekontrakt

Kontrakten er det viktigste dokumentet i bruktbilhandelen. Den regulerer dine rettigheter og plikter. Med NAF kjøpekontrakt signerer du trygt og enkelt med BankID. Bruker du NAF Kjøpekontrakt vil du få et godt forsikringstilbud av Gjensidige og du kan følge en link videre til salgsmelding (eierskifte) hos Statens Vegvesen når kontrakten er signert. 

kontrakt1.jpg

Et år etter at NAFs digitale kjøpekontrakt ble lansert, er den blitt brukt av over 70 000 brukere.

Ta en garantiutløpstest

Har du kjøpt drømmebilen, og virker alt ok så langt? Husk likevel å ta en garantiutløpstest før garantien på din bil utløper om du har kjøpt en bil med garanti.

Da får du en grundig gjennomgang av bilen og kontrollert om alt er som det skal. Dersom det avdekkes feil kan du spare mye penger på å bruke garantien din. Testen kan fint brukes både for deg som har kjøpt ny og brukt bil fra forhandler.

Les om et av våre medlemmer, som sparte over 100 000 kroner på å benytte NAF Garantiutløpstest.

Trygghet på veien med NAF Veihjelp

Det er en kjensgjerning at det er flere problemer knyttet til eldre biler. Har du gått til innkjøp av en slik, kan det være en stor fordel å skaffe NAF-medlemskap med veihjelp. Da får du ikke bare fire berginger i året helt uten kostnad i hele Europa. Du får dessuten blant annet nøkkelforsikring med på kjøpet. Nyere nøkler er ofte veldig dyre å erstatte, så her er det flere tusenlapper å spare om uhellet skulle være ute.

Det fikk dette medlemmet erfare, som sparte 6000 kroner med NAFs nøkkelforsikring.

_DX_3457.jpg

VEIHJELP I HELE EUROPA: Med NAF-medlemskap kan du ferdes trygt i hele Europa, og får dessuten mange andre gode og lønnsomme fordeler.

Hjelp om du er usikker eller finner feil

Om det er noe du er usikker på kan du ta kontakt med våre juridiske og tekniske rådgivere. Hvis du skulle oppdage feil ved bilen i etterkant av kjøpet er det viktig at du klager skriftlig til selger. Dette gjelder uavhengig av om du har kjøpt bilen av en privatperson eller en profesjonell bilforhandler.

Få rabatter på overnatting, opplevelser, leiebil, drivstoff og mye mer

Bli medlem i dag