Etter to runder i retten, har Nedre Romerike tingrett avgjort at elektrikerlærling Marcus Jøsang Møller slipper å betale Fjellinjen. Det takker den unge mannen fra Hemnes på Romerike NAFs advokat Jens Christian Riege for.

– Hjelpen fra NAF var super! Jens Christian er en veldig flink fyr og vi har jo nå vunnet to ganger, så jeg er veldig fornøyd, stråler den takknemlige unggutten.

Også NAF-advokat Jens Christian Riege er fornøyd med seieren i retten.

– Det er mange som har gjort det samme som Marcus og opplevd akkurat det samme, noe som er et tegn på at det var grunn til å stille spørsmål ved den endringen Fjellinjen har gjort i avtale og praksis. Så vi er selvsagt godt fornøyd med at vi vant frem i tingretten, forteller Riege.

Det var MOTOR.no som først meldte om seieren i retten

Marcus Jøsang Møller  5.jpg

BOMPENGESJOKK: Fjellinjen krevde at Marcus Jøsang Møller måtte betale bompasseringer for flere tusen kroner som neste eier av bilen hans foretok fordi han ikke rapporterte eierskiftet slik bompengeselskapene krever, da han solgte bilen sin. Men bompengeselskapet skulle informert tydeligere, konkluderer Nedre Romerike tingrett i sin dom. Foto: Tomm W. Christiansen

Sjokkregning

Å selge bil for første gang kan være en omfattende opplevelse, da det er mye som skal på plass. Den samvittighetsfulle 21-åringen trodde alt var gjort riktig da han solgte sin første bil til en annen person. Bompengebrikken var tatt ut og salget var meldt til Statens vegvesen. Derimot hadde ikke elektrikerlærlingen fått med seg de nye føringene fra bompengeselskapet Fjellinjen, som var blitt  innført bare få måneder tidligere.

Les også: NAFs nye digitale kjøpekontrakt har gjort bilsalget mye enklere

Den nye bileieren foretok bompasseringer for et par hundre kroner, før han etter kort tid solgte bilen videre til en ny person. Snart hadde denne kjøperen passert bomstasjoner for over 4000 kroner. Dermed ble totalsummen for passeringene drøye 4400 kroner.

Så kom regningen i posten til Marcus ...

– Det hele startet enkelt og greit med at jeg fikk en regning som var litt høyere enn vanlig som jeg gikk litt nøyere inn i og fant ut den ikke tilhørte meg. Jeg sa i fra til Fjellinjen, men de sa jeg måtte betale selv. Jeg prøvde så å sende fakturaen til den rettmessige eieren av bilen, men hørte aldri noe fra han, forteller Marcus.

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon

Visste ikke om nye regler

Fjellinjen forlangte at Marcus skulle betale, fordi han ikke meldte fra til dem at han har solgt bilen. Fra og med januar 2018 holder det nemlig ikke lenger å melde fra til vegvesenet, og fysisk fjerne bompengebrikken fra bilen, slik mange tror.

– Jeg sendte mail til Fjellinjen, men de nektet å la det gå, og krevde fortsatt pengene av meg. Etter hvert som jeg klagde mer, brukte de bare lenger og lenger tid på og svare. Det gikk to måneder mellom hver gang de svarte meg, selv om jeg svarte med en gang. Jeg ble lei av trege svar og å ikke komme noen vei, forteller han.

NAF Advokat fikk fart på sakene

Det var da elektrikerlærlingen kom på at han var jo NAF-medlem, og dermed hadde tilgang på landets mest erfarne advokater på nettopp dette feltet!

Da tok det ikke lang tid før ballen begynte å rulle.

DSC_0928.jpg

FORNØYD: NAFs erfarne advokat Jens Christian Riege er svært fornøyd med seieren i Tingretten. Foto: Eirik Aspaas

Like før jul i fjor kom tingretten fram til at bompengeselskapet burde informert bedre om de nye reglene. Dermed vant Marcus og NAF over det store selskapet, som også måtte betale saksomkostningene. Seieren i retten ble en fin førjulsgave til den unge mannen, som slett ikke er i tvil om at han vil anbefale alle å melde seg inn i NAF.

– Jeg anbefaler alle andre å være medlem! De få kronene i året en betaler for å være medlem lønner seg! Enten det er veihjelp eller sakshjelp. Jeg kommer alltid til å fortsette være medlem, stråler unggutten.