Det kan være store penger å spare på å være medlem i NAF – ikke minst når du trenger juridisk hjelp eller bilteknisk ekspertise. Det er det også mange nordmenn som benytter seg av årlig.

Totalt hjalp NAF 40.000 medlemmer med tekniske og juridiske spørsmål i 2018.

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon

Over halvparten av sakene er knyttet til kjøp og salg av bil. Mange saker løses ved rådgivning hos NAFs kundesenter, mens de mer komplekse sakene kommer til advokatene i NAF. 3500 medlemmer fikk hjelp av advokatene våre i fjor.

Stor seier i Høyesterett

NAF Advokat vant i 2018 en viktig prinsipiell sak i Høyesterett. Spørsmålet var om man etter et privat kjøp av en bruktbil kunne reklamere til verksteder som har gjort en jobb for tidligere eier.

- NAF har her skapt ny rett og styrket forbrukernes rettigheter. Det får positive konsekvenser for veldig mange norske forbrukere, sier Nils Sødal.

20180918_110643-ORIGINALER-800px.jpg

Seniorkommunikasjonsrådgiver Nils Sødal presiserer at det er viktig å ikke slurve med kontrakten under kjøp eller salg av bil. 

Digital kontrakt

Nå har det blitt enklere enn noensinne å skrive kontrakt når man kjøper bil av en annen. Digitale løsninger gjør alt mye enklere enn tidligere.

- Flere har løsninger på dette. Hos oss har vi en digital kontrakt som også kan signeres digitalt. Den er enkel å fylle ut trinn for trinn, og det er egne felter for å legge inn tilleggsopplysninger, sier Sødal.

Viktig sjekkliste

Før kontrakten er det også mye du bør sjekke grundig før du slår til på drømmebilen. Som kjøper har du undersøkelsesplikt. Da bør du gå gjennom denne lista før du skriver kontrakt og kjøper bilen:

  • Prøvekjør bilen. Benytt gjerne NAFs sjekkliste for prøvekjøring.
  • Undersøk bilen på et verksted eller et NAF-senter
  • Sjekk at bilen ikke har heftelser i Brønnøysundregisteret. Det er ikke uvanlig at en bil har dette. Finn ut hva du gjør hvis bilen har heftelser.
  • Sjekk at vognkort og bil samsvarer. Se for eksempel om understellsnummeret i vognkortet stemmer med det som står på bilen.
  • Se i serviceheftet. Her får du god oversikt over historikken på arbeid som er utført, og om den har blitt jevnlig fulgt opp med servicer. Mer om servicehefte og bilens tilstand.
  • Sjekk at selgeren er den virkelige eieren av bilen ved å kontrollere at navnet på eieren er den samme som i vognkortet. Mer om å kontrollere eier av bilen.