I det øyeblikket Johnny skjønte at barnebarnet på tre år var låst inne i bilen, var gode råd dyre!

Jonny Gjerstad fra Bønes i Bergen var ute på tur med sine to barnebarn og parkerte bilen ved Skansemyren. Tilbake fra turen og vel nede ved bilen igjen, skulle Johnny ordne med barnesetet og sette barna inn.

Bestefars mareritt

Lite visste bergenseren at det neste kvarteret skulle bli dramatisk for store og små.

– Jeg kastet fra meg hanskene og bilnøklene i forsetet så jeg lett skulle nå dem når jeg skulle kjøre igjen. Jeg festet hun minste på tre år først, forteller Johnny.

Av ukjente grunner låste dørene seg mens bakdøren stod åpen. Det merket ikke Johnny. Han smalt igjen døren. Plutselig var den låst med barnebarnet på tre år fastlåst inne i bilen ...

Verdifullt NAF-medlemskap

Johnny måtte handle raskt!

– Jeg hadde noen alternativer. Jeg kunne knuse ruta, ringe hjem og få noen til å komme med ekstranøkkel, ringe Møller bil. Så kom jeg på at jeg kan jo ringe NAF, for der er jeg medlem, forteller den snarrådige bergenseren.

Bilbergeren kastet seg rundt

Da han ringte 08505, fikk han svar med en gang, og fikk beskjed om at han fikk høre fra bilbergeren om kort tid.

– Jeg har en liten jente innelåst i bilen og jeg trenger hjelp nå, sa han. Da skjønte den allerede travle bilbergeren fra NAF Veihjelp at det hastet, og omprioriterte oppgavene sine.

Din sak er vår sak!

Vi kjemper for at du skal kunne reise enklere, rimeligere og tryggere.

Få mer informasjon

Rask redning

Bilbergeren satte umiddelbart kurs mot Skansemyren, og var lynraskt på plass for å komme en svært lettet bestefar til unnsetning.

– Etter bare 12 minutter var NAF Veihjelp på plass og det tok ikke mer enn circa et minutt før bilbergeren hadde fått opp døra på min to år gamle e-Golf. Det var ingenting galt med bilen, og veldig rart at det kunne skje. Bilbergeren mente at det ikke skulle kunne gå an i disse dager, forteller Johnny.

Kanonbra og rask hjelp

Med en rolig bestefar og storebror på utsiden av bilen var det ingen dramatikk i det hele tatt.

– Barnebarnet mitt var rolig hele tiden. Jeg og storebroren stod rett på utsiden og var rolige og snakket med henne. Hun gråt litt da jeg tok henne ut, men alt gikk veldig bra. Takket være kanonbra og rask hjelp fra NAF Veihjelp, sier Johnny.