Å legge ut på bilferie gir en enorm frihet for både opplevelser og budsjett. Som NAF-medlem er du trygg om noe skulle skje – våre bilbergere, advokater og eksperter er klare til å hjelpe deg om uhellet skulle være ute. Vårt mål er å få deg og familien vel frem dit du skal!

I tillegg har du gode rabatter på alt fra overnatting på hytter, hoteller, camping, og spisesteder, til leiebil, drivstoff og nødvendig utstyr til bilen.

Her er våre forslag til hvordan du kan planlegge årets sommerferie i dag!

Praktiske tips

Før du legger ut på turen er det greit å ha en formening om hvor langt du skal reise hver dag, hvor det er fint å legge inn pauser og spare inn noen bomringer ved å ta vakre omveier. Ha en plan, men la det være rom for endringer og spontane stopp. Ikke legg alt for lange etapper, så kan du nyte veien og opplevelsene langs den uten å bli for sliten.

Prøv lokalmat, dra innom noen museer, velg varierende landskap og pakk for alle værforhold. Har du med telt, kan du være mer spontan og kombinere med hotell eller gårdsovernatting som det faller seg. Ta med turtøy, sykkel eller kajakk så kan du oppleve naturen utenfor bilen litt nærmere. Husk at sykkel og kajakk også er mulig å leie flere steder.

NAF Veibok

Flere generasjoner av våre medlemmer har brukt NAF Veibok på reiser rundt i Norge og funnet de beste opplevelsene langs veien. I Norges mest komplette reiseguide får du faktastoff om norsk natur, kultur, turmuligheter og trafikk.

Her finner du opplevelser til store og små!

veiboka-2018.png

NAF Reisebøker

Veibokas redaktør Per Roger Lauritzen har skrevet flere utfyllende reisebøker om landet vårt. Finn Norges beste bilturer, omveier og utsikter, og les om de spennende mulighetene som finnes utenfor allfarsvei.

Les mer om reisebøkene her

reiseboker_naf_2019.jpg

 NAF Reiseplanlegger

Legg inn ønsket reiserute, se praktiske stopp, og finn forslag til vakre bilturer i hele landet. Du finner opplevelser langs strekningen med skildringer av hva du kan forvente deg.

Her finner du Reiseplanleggeren

Nafcamp.no

NAF har 190 campingplasser rundt om i Norge. På nafcamp.no kan du orientere deg frem til drømmeplassen din. Sandstrand, fjelluft, Lofotfiske og midnattsol, her finner du camping plasser for alle.

Du kan også bestille Camping i Norge 2021 her 

Camping2020_915x515.jpg
Campingguiden - Camping i Norge 2020

Motor.no/reise

Finn den beste burgeren langs veien i denne lenken, les tester om de beste veikroene i landet ved å klikke her, og få utdrag fra NAFs reisebøker Norges Beste Omveier og Norges beste utsikter på denne siden.

De Historiske Hotel og Spisesteder

Med De Historiske finner du overnatting og spisesteder med en historisk fortelling. Spis godt og sov i verneverdige herregårder og herskapshus, små og store trehoteller og skysstasjoner i hele landet. 

Husk at du som NAF-medlem har rabatter på overnatting her!

Nasjonale Turistveger

Langs 18 utvalgte strekninger i hele Norge kan du oppleve det beste landet har å tilby fra bilen. På veiene finner du også arkitektoniske rasteplasser og utsiktspunkter, samt kunst i landskapet. 

Les mer her

Novasol

Velg mellom en rekke hytter i Norge. Lei en hytte på fjellet, feriehus ved sjøen eller en sjarmerende liten rorbu. Også her har du som NAF-medlem rabatt hos Novasol. Det samme gjelder også Nordic Choice Hotels.

Vi ønsker deg og dine en god sommer, og lykke til med planleggingen!