Det aller viktigste i en bruktbilhandel er å skrive en skikkelig kontrakt. Anslag viser at tallet på bruktbilhandler uten kontrakt er 70 000 hvert eneste år. 

– Vi synes det er helt utrolig at så mange tar sjansen på å kjøpe noe så dyrt som bil uten å skrive kontrakt. Det kan gjøre det vanskelig å bevise hva som er avtalt, noe som igjen kan være avgjørende for utfallet av en sak om det skulle være mangler ved bilen, sier NAF-advokat Vigdis Svennungsen. 

Vær grundig

Det er flere fallgruver for både de som skal kjøpe og selge bruktbil. Man må være grundig og nøye, særlig når man skal kjøpe av en annen privatperson. Hvis man slurver med bruktbilkjøpet, kan det fort bli en rådyr affære.  

Å kjøpe bruktbil av forhandler er tryggere fordi det stort sett følger med en garanti som gjør ting enklere i etterkant. Men også da skal man sjekke litt. Særlig viktig er det å sjekke om forhandleren er en solid aktør og at kontrakten inneholder det som skal være der. 

Digital kontrakt 

Nå har det blitt enklere enn noensinne å skrive kontrakt når man kjøper bil av en annen. Digitale løsninger gjør alt mye enklere enn tidligere. 

NAF har laget en digital kjøpekontrakt der du kan fylle inn alle nødvendige opplysninger sammen med selgeren og også signere digitalt. Den tar deg gjennom hele kjøpsprosessen sammen med selgeren på en trygg, enkel og oversiktlig måte. 

Undersøk grundig før du skriver under kontrakt 

Før kontrakten er det også mye du bør sjekke grundig før du slår til på drømmebilen. Som kjøper har du undersøkelsesplikt. Da bør du gå gjennom denne lista før du skriver kontrakt og kjøper bilen: 

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon