I 32 år har Petter Schøyen sørget for at NAF-medlemmer kommer seg fram på norske veier, som både bilberger, og etter hvert som driftsleder i NAF veihjelp.

Han kan fortelle at det har vært svært mye å gjøre i vinter – og at den ikke er over ennå.

– Vinteren har vært veldig travel så langt, og det har vært perioder med veldig glatte veier. Så langt i vinter har det vært mange utrykninger, forteller den erfarne bilbergeren.

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon

Husk gode dekk og bremselengde

Selv om det nærmer seg tid for å legge om til sommerdekk, understreker Schøyen viktigheten av gode dekk med godt veigrep.

– Det som er viktig nå som det er glatt, er at man har bra dekk på bilen, og at man kjører pent og rolig. Det man også må tenke på nå som det er så glatt som det er, er at man holder avstand til de som kjører foran og at man tenker på bremselengde, forteller Schøyen, og presiserer at bremselengden er mye lengre nå som det er glatt.

NAF: Slik kjører du på glatt føre

Travel tid

– I disse vinterperioder er det mye utforkjøringer og fastkjøringer. Ellers er feilene vi rykker ut på stort sett flate batterier og en del punkteringer, legger han til, og forteller at flate batterier enkelt kan unngås ved ikke å ta for mange unødige, korte turer i kulda.

Fornøyde medlemmer

Selv om det har vært hektisk i vinter, har bilbergerne også truffet utallige takknemlige og fornøyde medlemmer på veien. Det varmer godt når man er ute i kulda!

 – En god dag på jobben, det er når vi får medlemmer og kunder avgårde. Det er positivt for medlemmene, og en god dag for oss, smiler Petter.

Les også: Tilpass farten på glatt føre