Slik går du frem:

1. Fjern løse gjenstander
Fjern alle løse gjenstander, som matter, askebeger osv. Og fjern alt som ligger og slenger av brusflasker, sjokoladepapir og lignende.

2. Støvsug hele bilen grundig
Husk alle «sprekker», bak og under stoler og ikke glem bagasjerommet. Dersom du har hatt dyr i bilen, kan det være smart å bruke en hundehår-fjerner for å få med deg alt hår. Det er viktig at alt dette blir fjernet helt, for å fjerne lukten.

3. Vask fra topp til bunn
Start med å vaske fra tak og nedover. Bruk f.eks. SmartCarpet på tekstiler sammen med de blå vaffelklutene fra Bredal of Norway, og SmartCleaner på plast, vinyl og harde overflater sammen med de myke interiørklutene fra Selaclean. Dersom du har skinn-interiør bruker du Chemical Guys Leather Cleaner & Conditioner på skinnet. Vær nøye med vaskingen, ta deg god tid, slik at du kommer godt inn i alle sprekker og luftekanaler.

4. Vask gulvet før setene
Vask deg ned til gulvet, og ta deretter gulvet før du tar seter

5. Gulvtepper
Sett inn gulvteppene med rikelig med SmartCarpet, og la dette virke 2-3 minutter. Sug så opp det meste av væsken med støvsugeren.

6. Tilsett ny SmartCarpet
Denne gangen arbeider du såpen inn i dybden med børsten. Sug opp væske med støvsugeren, og gjenta prosessen til det er rent.

7. Spray på med eddik-vann
Til slutt sprayer du eddik-vann, som består av 1/2 liter vann til en kork eddik, over alt av tekstil. Arbeid dette inn i tekstilet med en ren mikrofiberklut for interiør.

8. Gjenta punkt 5-7 i tekstilseter
Med denne metoden skjuler vi ikke lukten ved å bruke sterke parfymer. Her fjerner vi selve kilden til lukten, og etterlater kun duften av frisk ren bil.
Vår samarbeidspartner bilpleiekongen.no har satt sammen en pakke med alle produktene du trenger til å få ny-bil følelsen tilbake. Med denne pakken fjerner du all lukt som har satt seg i dybden permanent. Inngrodd røyklukt, som du trodde det var umulig å bli kvitt, lukten av våt hund, eller fra oppkast. Kort sagt; ubehagelige lukter som det er vanskelig å bli kvitt, fjerner du med en grundig behandling.