Slik går du frem:

1. Rengjør seter
Start alltid med å støvsuge setet. Bruk gjerne en liten kost for å få løs alt bøss som ligger i skjøter og overganger. 

2. Vask med en god skinnrens
Før vi setter det inn med lotion som myker opp og impregnerer må smuss og oljer som har samlet seg opp siden siste rengjøring helt bort. (gode produkter til dette er f.eks Meguiar’s Detailer Leather Cleaner  og Autoglym Leather Cleaner). Noe skinn er mer følsomt for skrubbing enn andre. Og enkelte skinn kan farge av. Test derfor ut på et lite synlig område før du starter. Spray godt med Leather Cleaner på skinnet, ta ett sete av gangen. Deretter jobber du det inn i skinnet med en skinn-børste. En fin måte å sjekke om børsten er OK å bruke, er å «skrubbe» på håndoverflaten. Får du ikke merker i hånden, tåler mest sannsynlig skinnsetene det også bra. Synlig skitne seter må du selvsagt skrubbe mer på. Pass på at du hele tiden har godt med såpe, spray på ekstra om du ser det trekker inn i skinnet. Tørk bort skitt og såperester av og til, og fortsett helt til du ser det nesten ikke avgir skitt i kluten lenger. (Bruk en mikrofiberklut for interiør.) 

3. Tørk med mikrofiberklut
Når du ser at dette begynner å bli så rent som du tror du kan få det, tørker du setet helt tørt med mikrofiberkluten. Vask deg nå videre på neste sete, bakseter og ikke glem rygg og sider.

4. Bland en kork eddik (7%) i ca ½ liter vann
Ha dette på en sprayflaske og spray setet vått med dette. Hold deg fortsatt til ett og ett sete, og begynn med det første du startet med. La eddik-vannet få «jobbe» i ca 30 sekunder, før du tørker det helt bort med en tørr ren mikrofiberklut. Eddikvannet har to viktige funksjoner i denne prosessen. For det første er det med på å nøytralisere evt. rester av såpen, slik at dette ikke blir liggende i skinnet og tørke ut, eller påvirke skinnet. For det andre er dette en viktig klargjøring før vi går i gang med å sette inn setet med lotion. Eddikvannet er med på å «åpne» porene i skinnet, slik at lotion trekker bedre og lenger inn i skinnet.

5. Ta en myk svamp og bak lotion godt inn i den
Autoglym Leather Care Balm er en balsam som vi har opplevd har en meget god holdbarhet, og har evnen til å myke opp selv gammelt og slitt skinn. Smør dette godt inn i skinnet, og jobb gjerne litt på samme sted slik at du får massert dette godt inn i skinnet. Fortsett slik med ett og ett sete.

6. Tørk med mikrofiberklut
La setene stå med godt med lotion 30-60 minutter (Ikke så mye at det ligget et lag, men såpass at de glinser godt). Ta deretter en ren, tørr mikrofiberklut for interiør, og tørk over setene. Dersom du har mulighet, lar du setene stå et lunt og varmt sted (garasjen) natten over etter dette.

Hvorfor er det viktig med spesialmiddel for skinn?
• Er tilsatt ettergarvingsstoff som forlenger levetiden på skinnet
• Utsetter solbleking av skinnet
• Forhindrer krakelering av finish
• Nøytraliserer ødeleggende forurensinger som oppstår fra fett, søl og ikke minst svette
• Holder skinnet mykt og behagelig

Et godt tips er å tørke opp søl og «hverdags-skitt» med riktige midler. Ha alltid skinn-wipes tilgjengelig i bilen!

Slik hindrer du flekker eller lukt i skinnseter!
Selv om godt ivaretatt skinn er lett å holde rent, vil kaffesøl, iskrem eller andre ting kunne sette flekker. Oppkast og kjæledyr vil fortsatt kunne etterlate lukt, som setter seg i selve skinnet.
En god impregnering for skinn, vil kunne gi deg en imponerende beskyttelse av ditt eksklusive skinn, og holde det som nytt i årevis. Ingenting vil feste seg til, eller trekke inn i skinnet.
Etter en grundig rengjøring, som nevnt over, gjør du slik:
• Rengjør overflaten før påføring og sikre at det er helt tørt.
• Spray Cquartz Fabric & Leather Coating på overflaten. 
• Vent ett minutt og tørk lett med en ren, tørr bomullsklut.