Forbered bilen på reisen

Dekk
Har du en fullastet bil er det viktig å tilpasse lufttrykket i dekkene. Slik får du best veigrep og samtidig reduserer du drivstofforbruk og dekkslitasje. Riktig lufttrykk finner du i bilens brukerhåndbok og det er ofte en oversikt over dette på en liten lapp i døren på førersiden eller hanskerommet.


Gode dekk og veigrep er viktig og enkelt å gjøre noe med

Bildekk har best grep når de er rene. Kjører du normalt på asfalt har dekkene fett og salt på seg som reduserer veigrepet. Det er derfor lurt å vaske dekkene før avreise.

Veigrep på glatte veier, mange muligheter hva skal du velge?

Les mer: Nå får du 15 % medlemsrabatt på dekk hos Dekkmann


Det er slitsomt og trafikkfarlig å kjøre med dårlig sikt

God sikt
God sikt er viktig og det kan være irriterende å kjøre med skitne vinduer. Vi anbefaler å vaske ruten både på inn- og utside før avreise. Sørg også for å ha rikelig med spylervæske som tåler vinterkulde.

Usikker på hvilken spylevæske du skal velge? Her finner du årets test av spylervæsker

Her finner du flere gode og enkle tips for god sikt

 

Service eller tilstandsrapport før avreise
Ingenting er vel som å kjøre med god samvittighet når bilen nylig har vært på service. Begynner det å bli en stund siden, og ønsker du å sjekke at bilen er OK, kan du bestille en sjekk eller enkelt vedlikehold på et av våre NAF-senter.

Bestill driftstest, oljeskift, vindusviskerskift m.m. på NAF-senteret ditt!

Forberede bilen på hjemreisen

Har du mulighet anbefaler vi å fylle opp tanken med drivstoff på siste stasjon før feriestedet. Full tank reduserer sannsynligheten for kondens og gir lettere start på bilen.
Når du parkerer bør du sjekke underlaget. Det kan hende at isdekket er byttet ut med myr når du skal kjøre hjem igjen.Vær forberedt slik at du kommer deg hjem

Unngå startproblemer og ufrivillig stans på når du skal hjem
Her er en liste med hva du bør vurdere å ta med på turen for å være klar for typiske utfordringer under oppholdet eller hjemreisen fra påskefjellet.

  •  Startkabler (med spenningsvern)*
  •  Starthjelp/ nødstrøm*
  •  Slepetau*
  •  Kjetting
  •  Spade
  •  Reservenøkkel til bilen

*Disse produktene får du kjøpt på ditt nærmeste NAF-senter

NAF Veihjelp - Ring 08505

Noter deg nummeret til NAF i tilfelle du trenger veihjelp i påsken.


NAF Veihjelp følger deg som person og ikke bilen. Det betyr at du får hjelp uansett om du kjører egen aller andres bil og til og med når du er passasjer!