Rene ruter
Det å vaske innsiden av bilruten er det mange som overser. Svært mange bilister synes det er krevende å kjøre i høst- og vintermørket.

Via luftkanalene kommer det trafikkfilm og veisot gjennom filtrene. Partikler så små og i så små mengder av ganger at du ikke legger merke til at ruten sakte, men sikkert tones ned til en disig, skitten rute.

Du kjenner deg kanskje igjen når du kjører en mørk regnværskveld og virkelig anstrenger synet i møtende trafikk. Det er slitsomt og absolutt ikke trafikksikkert. Det hjelper lite da å pøse på med spylervæske eller stoppe på nærmeste bensinstasjon for å vaske ruten. Skitten sitter på innsiden!

Vask innsiden av bilruten
Gjør det derfor til en vane å bruke et par-tre minutter på innsiden av ruten en gang i måneden. Skeptisk? Ta en titt på din egen rute nå med en gang. Gjør slik:

• Ta en hvit klut eller en papirduk med litt vann på
• Dra den ett drag over ruten
• Se nå hvilken farge du får på den lille fliken som var i kontakt med ruten. Og dette etter kun ett drag med vann.

Unngå dugg
Et fuktig klima i bilen fører til dugg på rutene, så prøv å holde bilen så tørr som mulig innvendig. Sørg for god lufting i bilen, og sjekk at pollenfilter og luftventilasjon ikke er tett. Du kan også benytte airconditionanlegget aktivt til å få tørrere luft i bilen. Luft- og pollenfilter skal skiftes normalt hvert 1–2 år, avhengig av om du for eksempel kjører mye på asfalt eller grus. Pollenfilter bør skiftes årlig eller hver 15.000 km. Trenger du nye filter kan du bestille skifte på ditt nærmeste NAF Senter

Vinterstid spesielt trekker vi mye fuktighet inn i bilen, ved at det stadig hefter seg snø, slaps og søle til skoene. Et godt kjerringråd er derfor å fylle en sokk med kattesand og legge denne i bilen. Denne trekker til seg fuktighet i luften. Eller om du vil ha noe med mer effekt og varighet i, finnes det egnede produkter for dette på markedet. Pingi Bilavfukter er en liten «pute» du kan legge for eksempel under passasjer setet, som sørger for tørrere inneklima slik at du dermed unngår dugg og is på innsiden av ruten.

Sørg for riktig lys
Selvsagt må du sørge for å ha riktig lys, og lys i begge frontlykter. Men passer du på at lykteglassene er klare? Over tid vil salt, slaps og ikke minst UV-stråler påvirke lykteglassene dine. Veien for å få disse helt klare igjen er kanskje enklere enn mange tror. Er det gått riktig ille, må du til med komplett «Headlight Kit» for å gjenopprette lyktene, men i mange tilfeller holder det faktisk med en god metall polish. Autoglym har en god metallpolish som enkelt og raskt gjenoppretter matte lykteglass. Jobb produktet og polér godt med en applikator og tørk av med en tørr mikrofiberklut. Selve jobben bør ikke ta mer enn 10-15 minutter pr. lykt.

Trenger du andre bilvask- og pleieprodukter finner du et stort utvalg hos vår partner Bilpleiekongen

Vi håper du fikk noen gode tips.
Kjør forsiktig,
Hilsen NAF