Usikret last i bilen er livsfarlig. Tester viser at ved en kollisjon i 50 km/t kommer gjenstander med et trykk opp til 50 ganger gjenstandens vekt. 

Sikring med billige stropper
Enkle lastestropper som du får i hvilken som helst bilutstyrsbutikk er tilstrekkelig for å sikre lasten. Som NAF-medlem får du gunstige priser på utstyr til sikring av last og annet sikkerhetsutstyr til bilen hos smartesaker.no

Les mer: Sikre lasten, løse ting kan være dødelige

Komfort på turen
Pass på at du sitter godt og at sikkerhetsbeltet er på. Pass på at barna også sitter riktig med bilbeltet. Det finnes enkle løsninger for å tilpasse dette. Vurder om nakkeputer o.l. kan bidra til en mer behagelig langtur. Se utvalget av komfortprodukter hos vår samarbeidspartner smartesaker.no

Les mer: Sjekk bilen og pakk riktig til ferieturen

Pakking i takbokser

Dersom du ikke får plass til all bagasje inne i bilen og vurderer å pakke noe bagasje i en takboks, må du huske på noen enkle råd:

  • Pakk kun lette ting (dyner, sengetøy, fiskestenger, gummistøvler,  lette men store klær ol) i takboksen.
  • Pass på å feste også denne bagasjen med stropper eller lignende
  • Ikke last takboksen tyngre enn det som er tillatt for din bil (info finner du i vognkortet)
  • Husk at du ikke må overstige bilens totalvekt. Da må takboksen bli igjen hjemme.
  • Unngå tunge kolli i takboksen

Trenger du ny takboks får du nå som NAF-medlem 15 % rabatt på dette i tillegg til hengerfeste hos vår samarbeidspartner skruvat.no.

NAF kollisjonstestet en rekke takbokser i vinter. Testen finner du her

Sikring av dyr

Har du kjæledyr med på bilturen må du sikre disse. Beste plassering for en hund er i eget bur i bagasjerommet. 

Les mer: Løse dyr i bilen er livsfarlige

Sykkel på ferien

Skal du ha med sykkel på ferien, finnes det flere produkter og leverandører du kan velge mellom. Det er i hovedsak to typer sykkelstativer på markedet. De som festes bakpå bilen, dvs på tilhengerfeste og de som festes på taket, i bilens rails eller takstativ. Uansett hva du bruker må du være nøye når du monterer sykkelstativet. Husk å dra til alle skruer og muttere godt. Sjekk særlig eldre stativ nøye før bruk. Du må også være obs på rust, særlig gjelder dette de billige stativene. Husk dessuten alltid å sjekke syklene ved hvert is- eller toalettstopp og ved bensintanking.

Som NAF medlem får du nå 15 % rabatt på sykkelstativ hos skruvat.no.

Les mer: Sikker frakt av sykler.