Etter at Per-Otto Nyhagen (77) gikk av med pensjon, er det lite som frister den sporty Oslo-mannen mer enn å ta en tur til Spania og spille noen slag golf i deilig vær og godt selskap. For en gang skyld lot han seg ikke overtale til å tegne de mange ekstra forsikringene leiebilselskapet forsøkte å prakke på ham, og bare tegnet basisforsikringen.

Da skulle feriehyggen få en ubehagelig slutt.

Ikke NAF-medlem?

Meld deg inn her!

Skrev regning med gaffel

Flyet hjem gikk så tidlig at firmaet var stengt da bilen skulle leveres. Dermed måtte pensjonisten levere bilen på en parkeringsplass – uten å gå over eventuelle skader med eierne av kjøretøyet.

Da benyttet leiebilselskapet anledningen til å ta fram gaffelen og skrive regning ...

– Jeg føler at de forsøkte å lure meg, forteller en oppgitt Per-Otto.

– Ved levering av bilen var vi sikre på at bilen ikke hadde fått noen skader. Det viste seg at leiebilfirmaet allikevel fant noen skader der reparasjonene beløp seg til 940 euro, fortsetter pensjonisten.

Han ser heller ikke bort ifra at skader kan ha blitt påført etter at han leverte leiebilen fra seg.

Lynrask NAF-hjelp

Vel hjemme så han at nesten 10.000 kroner var belastet kredittkortet hans. Heldigvis er Per-Otto NAF-medlem med veihjelp, og hadde dermed mulighet til å få refusjon av egenandel for skade på inntil kr. 20.000 innen hele Europa.

– Jeg brukte NAFs refusjonsskjema på deres hjemmeside på nettet, og fikk OK samme dag. To dager etter var pengene satt inn på min konto. Fenomenal service, sier Per-Otto, og legger til at han er storfornøyd med de andre fordelene i sitt medlemskap.

– Ja, jeg blir her som medlem fordi NAF har et omfattende og helhetlig tilbud til oss bileiere. Jeg var på leting etter et nytt bilverksted jeg kunne ha tillit til, og hos NAF opplevde jeg engasjerte medarbeidere som ga meg god service, smiler han.

Mange gode tjenester

Siden 77-åringen meldte seg inn i 2016, har han satt seg inn i de mange fordelene medlemskapet tilbyr, og forteller at han nå gjør alt bilrelatert gjennom NAF.

– Jeg bruker selvfølgelig deres verksted for EU-kontroll og bilreparasjoner, og benytter meg av NAFs bilforsikring. Og om få dager får jeg NAF Xtra - et kombinert medlems- og kredittkort som gir meg inntil 65 øre i avslag på bensinen på Circle K. Jeg hadde også en god samtale med en rådgiver i forbindelse med leiebil-saken, forteller Per-Otto.

COLOURBOX29701001.jpg

Husk at du har egenandelforsikring innbakt i medlemskap med veihjelp når du leier bil i hele Europa.

Advarer mot unødige ekstraforsikringer

Per-Otto Nyhagen er slett ikke den eneste som har hatt dårlig erfaring med leiebilfirmaer som forsøker sko seg på unødige forsikringsavtaler.

– Det går unødvendig mye penger ut av vinduet når nordmenn booker leiebil, konstaterer senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal.

Årsaken er at vi kjøper ekstra leiebilforsikring uten å vite at vi trolig allerede er forsikret. Dessuten er det også inkludert i NAF-medlemskap med veihjelp.

– Veldig mange velger å tegne ekstra forsikring for å unngå høy egenandel dersom uhellet inntreffer, og jeg forstår at det virker fristende for å få en problemfri ferie, men har de for eksempel medlemskap i NAF med veihjelp, er det allerede inkludert, sier Sødal.

Dessuten har en del kredittkort dette dekket som en del av reiseforsikringen, men langt ifra alle. Dette må du derfor sjekke opp.

20180918_110643-ORIGINALER-800px.jpg

Seniorkommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal

Kan bli dobbelt så dyrt

Ønsker du å finne den billigste leiebilen bør du være varsom, for dette er et marked fylt med useriøse aktører. Du bør undersøke om leiebilselskapet du har funnet et godt tilbud fra har et godt rykte. Dette kan du for eksempel sjekke ved å søke på selskapets navn på Google.

Forbrukerrådet har tidligere testet synligheten av forsikringsordningene til leiebilselskapene og konkludert med at enkelte tåkelegger prisene ved bestilling på nett.

NAF har også gjort en undersøkelse som viser at leiebilen raskt kan bli over dobbelt så dyr ved å si ja til ekstraforsikringene.

-– Ofte kan det være ekstra trygt å leie av en av de store og seriøse aktørene i markedet. Som NAF-medlem har du også ekstra gode betingelser hos Hertz, sier Sødal.