Kort fortalt om elbiler i 2019 

 • Flere merker og modeller vil rulle på norske veier med nye modeller i 2019. 
 • De fleste nye biler som kommer er allerede solgt på forhånd. 
 • Vil du ha ny elbil, sjekk eventuelle ventelister så fort du kan. 

Tusenvis av nordmenn står i kø for å få tak i elbil. De fleste importørene opererer med ventelister og man må gjerne betale et ikke ubetydelig depositum for å stå kø. Og – mange klør seg i hodet og venter på en stor og billig elbil med lang rekkevidde. 

Sjekk ventelister og sjekk vilkår 

For å ta det siste først; den store Passat-lignende elbilen til 350.000 kroner med rekkevidde på 500 kilometer lar nok vente på seg i 2019 også.  

I tillegg er det liten sjans for å få tak i bil i 2019 hvis du ikke allerede står på ventelister hos importørene. Det kommer nye biler i 2019, men de er etter alt å dømme forlengst solgt.  

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon

Hvis du vil ha ny elbil så fort som mulig, anbefaler NAF at du sjekker når ventelistene åpner slik at du kan sikre deg en plass. Husk også å sjekke vilkårene for å stå i denne «digitale køen». 

Disse bilene, men har milelange ventelister 

Vi har listet opp de bilene som er lovet på veiene i 2019.

Kia e-Niro 

Kia har endelig kommet med den etterlengtede boren til Soul. e-Niro er allerede på veiene i sin hjemlige verdensdel og de første kundene i Norge får bilene sine på nyåret. Utleveringene vil fortsette utover 2019, men Kia stengte ventelistene rett før jul 2018. Det er usikkert når den norske importøren vil åpne ventelistene igjen.

 • Rekkevidde: Opptil 455 km (WLTP) 
 • Pris: 377.400 

Kia Niro leverer biler i 2019, men det er til kunder som allerede står på venteliste.

Elbilguiden - elbiler i Norge

Oversikt over elbiler som finnes i til salgs i Norge eller som kommer i nærmeste fremtid. Siden oppdateres fortløpende.

Tesla Model 3 

Over ett år etter at de første bilene av Teslas «folkebil» Model 3 ble levert til kunder, er bilen endelig klar for Europa. NAF testet Model 3 i februar 2018, og slo fast at den som venter, venter på noe godt. 

Du kan fortsatt stille deg i den digitale køen, men nedturen er at tusenvis av nordmenn har forhåndsreservert Model 3. Tesla ønsker ikke å fortelle hvor mange nordmenn som har reservert bilen, så hvor lenge du må vente på bil er usikkert.  

 • Rekkevidde: 530 km (WLTP) 
 • Pris: 464.020 (største batteri og firehjulstrekk) 

Tesla sier 12 til 18 måneders leveringstid til nye kunder, men det er mange som står på venteliste for de første bilene som kommer til Norge.

DS 3 Crossback E-Tense 

I 2014 skilte franske Citroën ut DS som eget premiummerke. DS 3 Crossback E-Tense er den første elbilen fra merket, og reservasjonssystemet brøt sammen første åpningsdagen i oktober 2018. Over 1000 reservasjoner tikket inn første dagen, og DS opplyser at de første bilene leveres ut høsten 2019. 

Les mer om reservasjon av bilen her.

 • Rekkevidde: Rundt 300 km (WLTP) 
 • Pris: 330.000 kroner (anslag) 

De første DS 3 Crossback E-Tense skal leveres ut til kunder i 2019, og DS fikk over 1000 reservasjoiner allerede første dagen ventelistene åpnet.

Lær mer i Elbilpodden!

Vi inviterer aktuelle gjester i studio hver 14. dag og snakker om elbil! 

Se og hør alle podcaster

Audi e-Tron 

– Lanseringsarrangementene i Norge har vært som rockekonserter. Jeg har aldri sett maken i mine 30 år i bilbransjen, sa administrerende direktør Terje Male i Møller Mobility Group da han var gjest i Elbilpodden før jul 2018 og snakket om Audis elbil e-eron. Og det har ikke manglet på oppmerksomhet omkring den voksne SUV-en fra Tyskland. De første forhåndsreserverte bilene ruller ut på norske veier i begynnelsen av 2019. Det er uvisst hvor mange biler som planlegges produsert, og ventelisten for nye kunder er stengt. 

 • Rekkevidde: Opptil 450 km (WLTP) 
 • Pris: Fra 651.900 

De første forhåndsreserverte Audi e-tron blir levert ut i 2019, men ventelistene for nye kunder er foreløpig stengt.

Mercedes Benz EQC 

Mercedes har kanskje havnet litt i skyggen av andre elbiler. Likefullt lover de å lansere hele syv nye elbiler i løpet av 2019. Det betyr imidlertid ikke at alle vil være til salgs i løpet av året. Men modellen EQC loves på norske veier i løpet av 2019, og Norge er også det eneste landet der man kan forhåndsreservere bilen. Da må du bla opp drøye 20.000 kroner. 

 • Rekkevidde: 400 km anslått (WLTP) 
 • Pris: 750.000 anslått 

Mercedes skal ut på norske veier i 2019, og forelpig er Norge det eneste landet man kan reservere bil.

Nissan LEAF 

Den første store elbilsuksessen på norske veier var uten tvil Nissan LEAF. I 2018 kom det endelig en ny utgave bilen, og i 2019 kommer det nytt batteri som gir mer rekkevidde. Det nye batteriet er årsaken til at LEAF havner på listen over nye biler i 2019. 

Nissan har flere ganger utsatt lanseringen av det nye batteriet, og importøren har heller ingen opplysninger eller noen offisiell venteliste. Men flere forhandlere skal ha laget ventelister på egen kjøl, i påvente av LEAF med større batteri. Det nye batteriet er på 62 kWt, noe som vil gi Nissan LEAF betydelig bedre rekkevidde enn dagens LEAF med 40 kWt batteri. Batteriet skal også takle lading på opptil 100 kW. Bilen har fått navnet LEAF e+ i Europa og skal være tilgjengelig i midten av 2019. 

 • Rekkevidde: 364 km anslått (EPA, amerikansk og strengere målestandard) 
 • Pris: 400.000 anslått 

Nissan_LEAF_eplus.jpg

Den nye Nissan LEAF ser ut som den eksisterende, men har et batteri på 62 kWt.

Elbiler som «kommer snart» 

De fleste store bilprodusentene har lovet at de kommer med elbiler. Mange av produsentene har også måttet erkjenne at elbilene deres ble utsatt. Derfor har vi gjort listen over 2019-biler relativt kort. Men det er flere biler på vei, og er du interessert bør du sjekke ventelistene hos de norske importørene. 

Bare husk at: 

 • Ventelistene gir deg ingen garanti for endelige tekniske spesifikasjoner. 
 • Ventelistene gir ingen garantier på endelig pris. 
 • Ventelistene gir ingen garanti på faktisk rekkevidde. 

Volkswagen I.D Neo  

Volkswagens neste elbilmodell I.D Neo er ventet å snu elbilmarkedet på hodet. Den blir på størrelse med en e-Golf utvendig og romslig som en Passat innvendig. Elbilen vil prises fra 250 000 kr og skal få rekkevidde på opp mot 600 kilometer, avhengig av hvilken batteripakke du velger. I.D er en helt ny plattform fra Volkswagen som blir basen for en rekke helt nye elektriske biler fra Volkswagen. Visstnok åpner ventelisten i januar, kontrakter skrives etter sommeren og bilene leveres i 2020.  

Mini Electric  

Mini, som eies av BMW, lanserer sin første elbil i året som kommer. Det er lite som er kjent om denne bilen, og ventelisten har ikke åpnet ennå. Det betyr at her er det bare å følge med hvis du er interessert. Bilen skal produseres i 2019, men når den kommer til Norge er ikke kjent. 

Skoda Vision E  

Skoda har flere planer for årene som kommer.  Først ut skal være CityGo, en e-Up-lignende by-elbil som skal komme i løpet av 2019. Den andre er Vision X, en SUV som skal få omtrent 500 km rekkevidde. Pris er ikke kjent. Hold øynene åpne for ventelister for begge deler her i året som kommer. 

Ford  

Ford har annonsert sin andre elbil. Den skal få en rekkevidde på 480 km og er inspirert av Ford Mustang. Elbilen er ventet i 2020. Ford åpner med all sannsynlighet for bestilling i 2019, men holder så langt kortene svært tett til brystet. 

Seat  

Den spanske produsenten vil lansere sin første fullelektriske modell i 2020. Bilen er ventet å få en rekkevidde på inntil 500 kilometer. Ha øyne oppe for en venteliste i løpet av 2019.