Norge er verdensledende når det gjelder salg av elbiler. For dem som ennå ikke har tatt steget, har angsten for å kjøre tom for strøm, den såkalte rekkeviddeangsten, vært det største hinderet. Det er ingen unnskyldning lenger. NAF-magasinet Motor har testet fire av de nyeste elbilene med lang rekkevidde. 

Les hele testen på motor.no 

BMW i3, 312 kilometer

Pris fra kr 270.700,- + reg. kostsnader 

Det er allerede fire år siden BMW lanserte i3. Da var BMW en av de første bilprodusentene til å designe og bygge en ren elektrisk bil fra bunnen av. Salget tok imidlertid ikke skikkelig av før utgaven med 312 kilometers rekkevidde (NEDC-målestandard) kom i høst. Nå er dette en av de mest solgte elbilene i Norge. 

Les test av BMW i3 på Motor.no

Hyundai Ioniq, 280 kilometer 

Pris fra kr 232.000,- + reg. kostnader 

Hyundai Ioniq er et kinderegg som kan oppfylle tre ønsker for miljøvennlig kjøring: Vanlig hybrid, ladbar hybrid eller en ren elektrisk bil. Det er sistnevnte so har blitt den store suksessen i Norge. Denne elbil har såpass mye plass at den kan brukes av en barnefamilie. Eekkevidde 280 kilometer etter NEDC-standarden.

Les test av Hyundai Ioniq på Motor.no

NAF Veihjelp når du er tom for strøm

 

Ingen grunn til rekkeviddeangst, du får hjelp også når du har gått tom for strøm. 

Bli medlem i dag

Opel Ampera-e, 500 kilometer

Pris fra kr 304.900,- + reg. kostnader 

Dette er bilen som 4.000 nordmenn har kjøpt usett og uprøvd. En oppgitt rekkevidde på 500 kilometer etter NEDC-standarden, kombinert med en gunstig pris og mye utstyr, har fristet. Selv om vi målte en betydelig kortere rekkevidde, er suksessen er så stor at ventetiden er på over ett år. 

Les test av Opel Ampera-e på Motor.no

Renault Zoe, 400 kilometer

Pris fra kr 239.500,- + reg. kostnader 

Med en rekkevidde på 400 kilometer etter NEDC-standarden og en pris som starter på 239.500 kroner, er Renault Zoe en av de elektriske bilene på markedet som gir deg mest for pengene. Bilen passer for et par som ønsker billig bilhold og ganske lang rekkevidde. Zoe kommer også i en billigere utgave med kort rekkevidde. 

Les test av Renault Zoe på Motor.no