Hvorfor må jeg ha ladebrikke, og hvordan fungerer den? 

En ladebrikke er isolert sett kun en slags nøkkel av et standardisert format. Den gir deg tilgang til ladestasjoner fra flere operatører, enten det er kommunale gratis ladepunkter eller betalingslading fra de store ladeoperatørene. Hvem som har laget nøkkelen, slik som NAF med sin ladebrikke, spiller egentlig ikke så stor rolle. 

Hvordan betaler jeg for lading? 

For å betale for lading må du koble den til en betalingstjeneste.  

Eksempel: Du har NAF Ladebrikke, og vil lade hos ladeoperatøren Fortum. Da oppretter du en egen profil hos Fortum, legger inn brikke-ID fra ladebrikken din og legger inn betalingskortet du ønsker å bruke, for eksempel NAF Xtra. 

Når du skal lade, holder det å sveipe ladebrikken foran ladestasjonen og følge anvisningene. Du blir identifisert og ladingen starter. 

Må jeg ha konto hos alle ladeoperatørene? 

Ja. Det er foreløpig ikke noe sentralt system for å registrere seg på et antall operatører.  

Vår anbefaling er å koble én ladebrikke og ett betalingskort til alle ladeoperatørene du bruker. Det er en jobb å gjøre i første omgang, men deretter går ladingen og betalingen sin gang. 

Hvorfor bør jeg ha NAF Ladebrikke? 

NAF Ladebrikke «snakker» med alle kjente ladeoperatører, og vi jobber fortløpende for å knytte avtaler med flere, enten det er ladeoperatører som selger hurtiglading, eller kommuner og andre som tilbyr lading om du har en brikke som kan fungere som nøkkel til deres ladere. 

Vårt mål er at NAF Ladebrikke skal være den eneste du trenger for å få tilgang til lading i Norge og utlandet. 

Få NAF Ladebrikke her

Hva tilbyr NAF med NAF Xtra? 

I tillegg til ladebrikke for å låse opp ladestasjonen og sette i gang ladingen, kan du søke om kredittkortet NAF Xtra hvis du er NAF-medlem. Da registrerer du dette kortet som betalingskort hos alle operatørene. 

Selv om det er mange operatører og du trenger brukerprofil hos hver av dem, får du én månedlig faktura der operatør og lading er tydelig spesifisert. Dermed blir det lettere å holde oversikten over ladeutgiftene. 

Og best av alt; NAF gir rabatt på lading hos flere av operatørene, noe du ikke får med et vanlig bankkort eller kredittkort. 

Søk om NAF Xtra her

Kan jeg bruke NAF Ladebrikke på kommunale ladere? 

Ja. Kommunene i Norge har riktignok ingen felles standard, og vi jobber fortløpende med å knytte til oss kommuner som har ladestolper. Se oversikt over kommunene som støtter NAF Ladebrikke her. 

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon