Hopp til hovedinnhold

Test av dekk

Vinnerdekket i Motors store sommerdekktest gjør et mageplask når det kommer til vannplaning, men er likevel det beste sett under ett.

Aldri har vinterdekk i NAF-magasinet MOTOR prestert så bra som i 2018. Piggdekket fra Nokian er best, og Pirelli er årets piggfrie overraskelse.

Test av vinterdekk på bil 2018

Årets vinner av sommerdekktesten til Motor er klart bedre enn de øvrige dekkene i testen. Michelin Pilot Sport 4 presterer på alle disipliner.

To rimelige vinterdekk fra Polen og Sør-Korea er de store overraskelsene i årets test. Testvinnerne er de tradisjonelle merkene.

Årets test av sommerdekk viser at dyre dekk fortsatt er de beste. Men det kommer stadig overraskelser blant de billige dekkene.

Nokian og Continental er fortsatt i tet. Men stadig flere dekkprodusenter nærmer seg de beste i kvalitet.

Lang bremselengde eller vannplaning kan få dramatiske følger, og først i kritiske situasjoner viser dårlige sommerdekk sitt sanne ansikt.

Er du glad i livet styrer du unna de aller billigste «Kina-dekkene». De hundrelappene du sparer, kan koste deg eller andre du møter dyrt.

Lang bremsestrekning og tidlig vannplaning kan få dramatiske følger. Vi har testet 15 sommerdekk. Noen av dem vil vi ikke anbefale.

Det skal mer til enn pigger for å gi deg det livsviktige grepet på tøft, norsk vinterføre. Det viser Motors store vinterdekktest.

I flere år har rimelige kinesiske dekk skuffet stort i våre tester. Nå ypper indiske Apollo og kinesiske Landsail seg mot de etablerte bestselgerne.

Det er fortsatt nesten 14 meter forskjell i bremselengde mellom beste piggdekk og beste piggfrie dekk på is.

Våt vei er det mest utfordrende underlaget for et sommerdekk. Goodyear, Continental, Nokian og Dunlop er fire av årets dekk som gjør bilen din best mulig sko...