NAFs medlemsmagasin Motor har testet sommerdekk for 2017, og det er på våt asfalt at de gode sommerdekkene skiller seg fra de dårlige. 

Det er jevnt mellom de beste dekkene i årets test: Nokian har høyest score med sitt Hakka Blue 2-dekk, knepent foran Continental Premium Contact 5, mens Michelin Primacy kommer på tredjeplass. 

Hele 18 ulike dekkmerker er testet i Motors tradisjonsrike test. Dekkene er testet med samme biltype og under like forhold på et testanlegg i Marseille i Frankrike. 

Bli NAF-medlem – få gode rabatter!

Vi gir medlemmene våre rabatt på dekk, drivstoff, bilpleie, utstyr, lån og forsikring.

Bli medlem i dag

Dårlige billigdekk, men et par unntak

De siste årene har en rekke kinesiske og andre asiatiske dekkprodusenter kommet inn på det norske markedet. Disse dekkene er ofte svært konkurransedyktige på pris, men har varierende kvalitet på dekkene. I 2017-testen kommer flere av de asiatiske billigdekkene svært dårlig ut, men Kenda og Linglong  hevder seg overraskende bra med 8,3 poeng.

Det er særlig ved bremsing på våt veibane at kvaliteten på sommerdekkene kan få stor betydning. Vår test viser at flere av billigdekkene har vesentlig lengre bremselengde og mister grepet ved lavere hastigheter i vannplaningstester.

Hele sommerdekktesten 2017 finner du på Motor.no (ikke innlogging)

Er dekktesten uavhengig?

Hvert år dukker det op spørsmål om dekktesten er uavhengig, eller om Motor eller NAF er kjøpt og betalt av dekkprodusentene. Vi er ikke kjøpt og betalt. Dekkene kjøpes inn anonymt fra flere forskjellige steder og til forskjellige tidsrom, slik at produsentene ikke kan sende spesiallagde dekk til testen. Dekkene lastes på container og fraktes til teststedet, og hvis det er tvil om data på enkelte av dekkene, kjøpes det inn ytterligere dekk for å kontrollere resulatene en gang til.

Vi har ikke oppgitt pris i dekktesten. Årsaken er rett og slett at det er helt umulig å fastslå. Det er knallhard priskrig på dekk, og tipset er å ringe eller maile flere forhandlere før du handler.

Hvordan presterer dekkene jeg allerede har?

Ikke alle trenger å kjøpe nye sommerdekk i år, selv om utviklingen går fremover og dekkene stadig blir bedre. 

Få hjelp av NAFs bilbergere, advokater og bileksperter.

Bli medlem i NAF

Dekktesten er meget omfattende, og flere sett av hvert dekk blir testet i flere omganger før endelige rasultater settes.