Det var aldri noe mål å gjøre Adam til en praktisk bil. Vi ville lage en stilig bil som vekker oppsikt og som kan konkurrere om de designbevisste kundene som ellers ville velge Mini eller Fiat 500, sa designsjef Mark Adams til Motor da Adam ble vist første gang.

Adam vekker oppsikt på veien og er blitt en eksklusiv liten bybil som folk snur seg etter. Eksklusiv betyr at den kan leveres med mye spennende utstyr, inkludert en himmel med lysene led-stjerner i taket, spennende farger med navn som Purple Fiction og Saturday White Fever og 19 forskjellige interiørfarger.

Eksklusiv betyr også at den er relativt dyr. Den billigste utgaven med 70 hesters bensinmotor koster 159 000 kroner, pluss registreringskostnad og vinterhjul. Vår testbil, som har en 87 hesters bensinmotor og såkalt Glam-utstyr, koster i utgangspunktet 185 000 kroner pluss pluss. Men med ekstrautstyr som stjernehimmel og en del annet nærmer prisen seg 220 000 kroner.

Opel Adam er litt lenger enn Kia Picanto og VW Up, men baksetene er små og egner seg dårlig for voksne. Heller ikke barn sitter godt her. Adam har bare to dører, et bagasjerom på bare 175 liter og kan ikke trekke henger.

Førerplassen er derimot ganske luftig. Vi sitter bra i setene, finner lett en god kjørestilling og får følelse av at Adam er en noe mer påkostet bil. Blant annet har den nyttig utstyr som multifunksjonsratt og varsling for kjøretøyer i blindsonen når du skifter kjørefelt. Adam har det laveste innvendige støynivået på regnvåt asfalt, men støyer noe mer enn større familiebiler, blant annet på grunn av store 17-tommers hjul. På svingete landeveier får vi nesten gokart-følelse. Styringen er meget presis og fjæringen relativt stiv. Til gjengjeld merkes hullene i veien godt.

Opel kommer nå med en nye bensinmotorer og det er nødvendig. Motoren på 87 hester er ikke av de mest moderne. Den er litt slapp på lave turtall, noe Opel har forsøkt å bøte på med en relativt lav girutveksling. Det betyr at du kjører med 3000 omdreininger i 100 km/t. Dermed blir forbruket 0,51 liter på mila og CO2-utslippet 119 gram per kilometer, som er relativt mye på en så liten bil. Adam er 200 kilo tyngre enn Picanto og Up.