Seteløsningene bidrar fortsatt til at Zafira er et praktisk alternativ blant sjuseterne. Plassen i de to bakerste setene er best av alle. Dessuten får du et 1,86 meter langt lasterom med flatt gulv når alle setene er nedfelt.

Billig sjuseter
Zafira er dessuten den billigste sjuseteren du kan kjøpe for øyeblikket med pris fra 289 000 kroner. Vår dieselutgave på 110 hester med miljøvennlig ecoFlex-teknologi og en meget god Premium utstyrspakke, koster 339 400 kroner. Motoren er ikke like sterk på lave turtall som det vi er vant med på moderne diesel. Maksimalt dreiemoment kommer først ved 2300 omdreininger, mens motoren i VW Touran gir maks allerede ved 1500 omdreininger. Dette gir oss følelsen av at Zafira nå er klar for fornyelse. Men den presterer et forbruk på blandet kjøring på gjerrige 0,53 liter på mila med et CO2-utslipp på bare 139. Dermed et den en av de mest økonomiske av testbilene. 

Litt tung på rattet
Også bak rattet at vi får en litt gammelmodig følelse. Setene kjennes litt for harde og den meget kraftige A-stolpen stjeler mye av sikten på skrå framover. Det kan være farlig i rundkjøringer og ved fotgjengerfelt. Foran er det få plasser å legge fra seg småting. Bilen er også litt tung på rattet, spesielt i bykjøring. På landeveien er Zafira ganske presis og stabil og den oppfører seg fint i vår kritiske unnamanøver. 

Dette liker barna: Tre separate seter bak. Flybord på seteryggen foran. Rullgardin på sidevinduet. Panorama glasstak. Høy sittestilling med god utsikt. 

Hjuloppheng: Fjærbein, triangelbru og stabilisatorstag foran. Bak: Stiv torsjonsaksel, stabilisatorstag og skrufjærer. 
Drivverk: Forhjulstrekk, antispinn og antisladd. Sekstrinns manuell girkasse. 
Bremser: Ventilerte skivebremser foran, skiver bak. ABS, bremsekraftfordeler, nødbremsassistent er standard. 
Styring/svingradius: Tannstang med elektr. servo/10,8 meter. 
Dekk: Bridgestone Turanza ER300. 
Lengde/bredde/høyde cm: 444/179/162. 
Egenvekt inkl. fører/nyttelast kg: 1615/645. 
Henger/taklast kg: 1300/100. 
Akselavst./sporvidde cm: 278/154–154.