Bilen har god voksen- og barnebeskyttelse. 

Bilinformasjon: Alfa Romeo Giulietta 
Stjerner: ***** 

Voksenbeskyttelse
Kupeen for passasjerene holdt seg stabil under frontkollisjonstesten. Kollisjonstesten indikerer god beskyttelse for kne og lårbein, både når det gjelder fører og passasjerer. Testen på Alfa Romeo Giulietta viser at passasjerer med ulik høyde og vekt, sittende i ulike posisjoner, er gjennomgående godt beskyttet. Full score i sidekollisjonstesten. Stolpetest viste at passasjerene var godt beskyttet på alle steder, med unntak av brystregionen som bare er middels beskyttet. Bilen har en nakkestøtte som beskytter godt ved påkjørsel bakfra. 

Barnebeskyttelse
Barnebeskyttelsestesten viser hvordan Alfa Romeo beskytter to barn - ett på 18 måneder og en treåring. De små kollisjonsdukkene plasseres i hvert sitt barnesete. Barn sitter stabilt ved frontkollisjonstesten. Airbagen kan deaktiveres, slik at barn kan sitte i forsetet. Informasjonen rundt dette kunne imidlertid vært klarere. 

Fotgjengerbeskyttelse
Ved eventuelle sammenstøtt mellom bil og fotgjengere, begrenser støtfangeren på Giulietta skadene på føtter og bein. Marginal beskyttelse ble avdekket på frontkanten av panseret. Områder på panseret, som ved kollisjon kan treffe et barn i hodet, har god beskyttelse. Områder på panseret som kan treffe en voksen i hodet ved kollisjon har imidlertid begrenset vern. 

Øvrige trygghetsfaktorer

  • Elektronisk stabilitetskontroll er standard utstyr på BMW 5 Series.
  • Påminnelsessystem for setebelte gjelder for setene både foran og bak.