Beskyttelse av voksne

Bilens kupé var hel og stabil i frontkollisjonstesten. Beskyttelsen av knær og lår er god for både sjåfør og passasjer foran. Den samme gode beskyttelsen er det for passasjerer og førere av ulik vekt og høyde samt for ulike sitteposisjoner.

De viktigste utdragene fra EuroNCAPs datablader ligger som bilder i bildegalleriet over.

I sidekollisjonstesten får BMW'en maksimalt med poeng og beskyttelsen er god for alle kroppens deler. I den mer alvorlige sidekollisjonstesten mot stolpe viste at beskyttelsen av brystet var svak.

Bilen gir marginal beskyttelse mot nakkesleng (whiplash) i testen av kollisjon bakfra.

Sikkerhet for barn

I krasj med bakovervendt barnesete får BMW i3 maksimalt med poeng for beskyttelse av barn på både ett og et halvt år og tre år.

I sidekollisjonstesten holdt begge dukkene (tilsvarende 1 1/2 år og 3 år) seg innenfor beskyttelsen på barnestolen. Dette redusererer risikoen for hodeskader til et minimum.

Det er mulig å koble ut airbagen ved passasjersetet foran slik at et bakovervendt barnesete kan brukes der. Men informasjonen som skal gi sjåføren status om airbagens status, er ikke tilstrekkelig klar. Informasjon om farene ved å bruke bakovervendt barnesete uten å koble ut airbagen er tydelig.

Alle typer bilstoler bilen er designet for kan plasseres slik de skal.

Fotgjengersikkerhet

Støtfangeren fikk maksimalt med poeng for beskyttelse av fotgjengerens legger. Men kanten på panseret ga dårlig beskyttelse og ga null poeng i testen. Selve panseret ga adekvat og marginal beskyttelse av fotgjengerens hode. Resultateten var svake for nedre del av frontruten og de stive A-stolpene.

Sikkerhetssystemer

BMW i3 leveres med elektronisk stabilitetskontroll som standard og svarer derfor til Euro NCAP's krav til dette. Det er setebeltevarsler for forsetene, men ikke i baksetene.

Bilen kan leveres med gjenkjenning og varsling av fartsgrenser. Det gir sjåføren mulighet til å bruke fartsholderen til å holde bilen i tilltatt hastighet. Men systemet oppfyller ikke Euro NCAP's krav.