Beskyttelse av voksne
Bilens kupé holdt seg stabil i frontkollisjon. Beskyttelsen av knær og lår er god både for sjåfør og passasjer foran. Samme grad av beskyttelse er det for passasjerer og førere med ulik vekt og høyde samt for ulike sitteposisjoner. I testen scorer Ford EcoSport maksimalt med poeng for beskyttelsen av en passasjer.

De viktigste utdragene fra EuroNCAPs datablader ligger som bilder i bildegalleriet over.

I sidekollisjonstesten er beskyttelsen god for hele kroppen og her scorer Ford EcoSport maksimalt med poeng. I den mer alvorlige sidekollisjonstesten mot stolpe viste testen at beskyttelsen av brystet var adekvat, mens andre kroppsdeler var gode. Bilen gir god beskyttelse mot nakkeslengskader (whiplash) ved en påkjørsel bakfra.

Sikkerhet for barn
I krasj med bakovervendt barnesete viser testen at EcoSport får maksimalt med poeng for beskyttelse av et barn på ett og et halvt år. I frontkollisjon med en dukke tilsvarende en treåring, hvor barnesetet peker fremover, var beskyttelsen adekvat hvor målingene i brystregionen på dukken indikerte en grei beskyttelse.

I sidekollisjonstesten holdt begge dukkene (tilsvarende 1 1/2 og 3 år) seg innenfor beskyttelsen på barnestolen, noe som minsker kontakten med bilens interiør.

Airbagen på passasjersiden foran kan deaktiveres for at et bakovervendt barnesete kan brukes der. God og riktig informasjon blir gitt til føreren om status av airbagen og systemet ble belønnet av Euro NCAP. I tillegg er det også klar og synlig informasjon om farene ved å bruke bakovervendt barnestol foran uten å koble ut airbagen.

Fotgjengersikkerhet
Støtfangeren fikk maksimalt med poeng for beskyttelse av fotgjengerens ben, mens kanten foran på støtfangeren ga dårlig beskyttelse av bekkenet til fotgjengeren. Overflaten på panseret ga for det meste god eller adekvat beskyttelse for hodet til fotgjengeren, men dårlig beskyttelse langs bunnen og siden av frontruten.

Sikkerhetssystemer
Elektronisk stabilitetskontroll er standard på Ford EcoSport, og møtte Euro NCAPs sine testkrav. Standard er også varsling for manglende bruk av setebelte foran, men er ikke mulig bak.  EcoSport tilbys heller ikke med hastighetsbegrenser.