Beskyttelse av voksne

Kupéen i bilen var hel og fin etter frontkollisjonstesten. Dukken i bilen viste god beskyttelse av knær og lår for både sjåfør og passasjer. Jeep ga like god beskyttelse for voksne i ulik lengde og vekt, og for voksne som satt i ulike posisjoner i bilen. 

De viktigste utdragene fra EuroNCAPs datablader ligger som bilder i bildegalleriet over.

Se de komplette testdataene for Jeep Cherokee fra EuroNCAP her.

I sidekollisjonstesten fikk Cherokee maksimalt antall poeng for god beskyttelse av alle kroppsdeler.

I sidekollisjonstesten mot en stolpe var resultatet litt svakere. Beskyttelsen av brystet var adekvat, mens resten av kroppen hadde god beskyttelse.

Beskyttelsen mot nakkesleng (whiplash) er midt på treet i kollisjonen bakfra.

Beskyttelse av barn

I testen med bakovervendt barnesete fikk Cherokee maksimalt med poeng for beskyttelse av både testdukken for et tre år gammelt barn og dukken for et ett og et halvt år gammelt barn. Beskyttelsen er også god for barn som sitter i forovervendt barnestol.

Airbagen ved passasjersetet foran kan ikke skrus av. Derfor kan ikke barn som sitter i bakovervendt barnestol plasseres der. Advarslene mot å gjøre dette er ikke permanent plassert på solskjermen og tilfredstiller derfor ikke Euro NCAPs krav.

Alle typer sikkerhetsutstyr var det mulig å installere i bilen.

Fotgjengersikkerhet

Støtfangeren gir god beskyttelse for fotgjengerens ben på alle områder som testes. Men kanten på panseret har dårlig beskyttelse for bekkenet. Panserets overflate ga blandede resultater med gode og adekvate resultater på flere områder og dårlige resultater i områdene rundt de stive vindusvisker-armene.

Sikkerhetssystemer

Elektronisk stabilitetskontroll er standard i alle Jeep Cherokee og systemet tilfredstiller Euro NCAPs testkrav. Bilen har også påminnelse for manglende bruk av bilbelte både i for- og bakseter. Et system for fartsbegrensnings-hjelp er også standard og svarer til kravene for denne type systemer.