Beskyttelse av voksne
Bilens kupé holdt seg stabil i frontkollisjon. Avlesningen av testdukkene indikerer at beskyttelsen av knær og lår er god både for sjåfør og passasjer foran. Samme grad av beskyttelse er det for passasjerer og førere med ulik vekt og høyde samt for ulike sitteposisjoner.

De viktigste utdragene fra EuroNCAPs datablader ligger som bilder i bildegalleriet over.

I sidekollisjonstesten scorer Maserati Ghibli maksimalt med poeng og beskyttelsen av hele kroppen er god. I den mer alvorlige sidekollisjonstesten mot stolpe viste testen at beskyttelsen av brystet var adekvat, mens andre kroppsdeler var gode. Forsetene og hodestøttene gir god beskyttelse mot nakkeslengskader (whiplash) ved en påkjørsel bakfra.

Beskyttelse av barn
I krasj med bakovervendt barnesete viser testen at EcoSport får maksimalt med poeng for beskyttelse av et barn på ett og et halvt år og et barn på tre år. I sidekollisjonstesten holdt begge dukkene (tilsvarende 1 1/2 og 3 år) seg innenfor beskyttelsen på barnestolen, noe som minsker kontakten med bilens interiør.

Airbagen på passasjersiden foran kan deaktiveres for at et bakovervendt barnesete kan brukes der, men informasjonen som skal gi sjåføren status om airbagens status, er ikke tilstrekkelig klar. Informasjon om farene ved å bruke bakovervendt barnesete i forsetet uten å koble ut airbagen er ikke tydelige nok.

Alle typer bilstoler bilen er designet for kan plasseres slik de skal.

Fotgjengersikkerhet
Støtfangeren gir god beskyttelse for fotgjengerens ben på alle områder som testes. Fronten på panseret gav gjennomgående god beskyttelse av fotgjengeren. Panserets overflate ga blandede resultater med gode og adekvate resultater på flere områder og dårlige resultater i områdene rundt de stive vindusvisker-armene.

Sikkerhetssystemer
Elektronisk stabilitetskontroll er standard i alle Ghibli-utgaver og systemet tilfredstiller Euro NCAPs testkrav. Bilen har også påminnelse for manglende bruk av bilbelte både i for- og bakseter. Et system for fartsbegrensningshjelp er tilgjengelig og svarer til kravene for denne type systemer.