Et av ankepunktene mot bilen er at det er fare for whiplash ved kollisjoner, samt at fotgjengerbeskyttelsen har mangler. 

Bilinformasjon: Mazda CX-7 2.2 diesel, RHD

Stjerner: **** 

Voksenbeskyttelse
Kupeen for passasjerene holdt seg stabil under frontkollisjonstesten. Sjåfør og passasjer er godt beskyttet på de fleste steder, men elementer på dashbordet forårsaker risiko for skader i både kne og lårbein, både for sjåfør og passasjerer. Mazda CX7 fikk imidlertid full score i sidekollisjonstesten. Under stolpestesten påvises begrenset beskyttelse av passasjerenes bryst. Bilsetene og nakkestøtten gir dessuten dårlig beskyttelse mot nakkesleng og andre skader i nakken ved påkjørsel bakfra. 

Barnebeskyttelse
Basert på kollisjonsdukker under front- og sidekollisjonstest, fikk Mazda CX-7 maks antall poeng for sin beskyttelse mot den 18 måneder gamle kollisjonsdukken. Den 3 årlige kollisjonsdukken, som satt rett overfor den 18 måneder gamle, rykket ikke nevneverdig fremover under testen. Airbagen i bilens forsete kan ikke kobles ut. Et barn må derfor aldri sitte foran i denne i bilen. 

Fotgjengerbeskyttelse
Mens støtfangeren fikk full score for dens evne til å beskytte beina til fotgjengerne, viste fotgjengerbeskyttelsen for øvrig overveiende dårlig beskyttelse for områder som kan treffe fotgjengere. 

Øvrige trygghetsfaktorer
Elektronisk stabilitetskontroll er standard utstyr på CX-7, sammen med et påminnelsessystem for setebelte både for sjåfør og passasjer foran.