Beskyttelse av voksne

Kupéen i bilen var stabil etter frontkollisjonstesten. Beskyttelsen av knær og lår for både sjåfør og forsidepassasjer var god. Tilsvarende gode beskyttelse er det for voksne med forskjellig lengde og vekt, og for de som sitter i forskjellige posisjoner.

De viktigste utdragene fra EuroNCAPs datablader ligger som bilder i bildegalleriet over.

Se de komplette testdataene for Mercedes-Benz CLA fra EuroNCAP her.

Hele kroppen er godt beskyttet i sidekollisjonstesten. I den litt tøffere sidekollisjonstesten mot en stolpe fikk brystet middels beskyttelse.

Beskyttelsen mot nakkesleng (whiplash) er god viser dataene fra kollisjon bakfra.

Beskyttelse av barn

I bakovervendt barnestol har barn god beskyttelse i Mercedes. For testen med dukke tilsvarende et halvannet år gammelt barn får bilen maksimalt med poeng. Dukken tilsvarende en treåring fikk brystet belastning i forovervendt barnesete.

Mercedes CLA kan leveres med det som kalles CPOD-systemet. Dette systemet deaktiverer automatisk airbagen foran setet til frontpassasjeren hvis man bruker et bakovervendt Mercedes Benz barnesete. Bruker man et annet barnesete virker ikke systemet, og derfor får ikke bilen poeng for dette.

Derimot er det klar informasjon om farene ved å bruke bakovervendt barnesete i passasjersetet foran hvis airbagen ikke er aktivert.

Mercedes sier de skal oppdatere instruksjonsboken til CLA for å gjøre det klart hvilke kategorier av barnestoler som kan brukes i de ulike setene i bilen.

Fotgjengersikkerhet

CLA er utstyrt med et aktivt panser. Hvis man er uheldig og kjører på en fotgjenger, registrerer sensorer dette og bilens panser vil automatisk heves slik at det blir større avstand til de harde delene under panseret. Dette systemet virker i forskjellige hastigheter og for fotgjengere av ulik høyde og vekt. Dette gjør at beskyttelsen for fotgjengerens hode er god på mesteparten av panserets overflate.

Støtfangeren på Mercedesen gir god beskyttelse for fotgjengeren ben. Kanten foran på bilens panser gir også god beskyttelse av bekkenet til fotgjengeren.

Sikkerhetssystemer

Elektronisk stabilitetskontroll er standard i Mercedes CLA. Setebeltvarsler finnes for både for- og bakseter. Den førerstyrte fartsholderen tilfredsstiller også test-kravene.