Fire stjerner er godkjent. 

Dette er starten på flere  krasjtester av elbiler. 

Like bra som tradisjonelle biler
Resultatet viser at kollisjonssikkerheten ikke er dårligere i elbilene som nå kommer på markedet, enn det sikkerheten er i tradisjonelle biler. Mitsubishi i-MiEV er også en av flere nye elbiler som har et bruksområde som nærmer seg konvensjonelle biler.

Elbilen er testet på akkurat samme måten som vanlige biler. Det var knyttet spenning til hvordan batteripakken ville tåle kollisjonen, men den tålte det helt fint. Ingen elektrisk fare eller brannfare ble funnet under testingen av iMiEV.  

Snart fem stjerner
Mitsubishien viser at vi kan forvente toppresultatet fem stjerner på elbiler i nær fremtid. Vi mener at forbrukerne kan forvente elbiler som har samme sikkerhet som vanlige biler.

EuroNCAP der NAF er en av samarbeidspartnerne, skal i løpet av 2011 teste flere elbiler. Dagens test har egentlig testet tre elbil-merker i og med at Peugeout iOn og Citroën C-Zero er samme bilen som Mitsubishi i-MiEV. 

En skuffet
De øvrige bilene i testen gjorde sine saker bra med ett unntak, Dacia Duster. Denne lille SUV’en fikk beskjedne tre stjerner som er for dårlig. Dacia selges ikke i Norge, men det er overraskende at eieren Renault som eier merket, ikke har samme prioriteringer på sikkerhet for Dacia som biler solgt under merket Renault.