I forrige EuroNCAP-test oppnådde Mitsubishi i-MiEV fire stjerner. Dette var den første elbilen som ble testet av EuroNCAP. Nissan Leaf har designet inn batteripakken under bagasjerommet. Dette gjør at bilens passasjerer er godt sikret. I tillegg gjør batteripakkens plassering at risikoen for eksplosjon eller skade på batteriene er redusert til null. 

Fullverdig femseter 
Nissan Leaf er en fullverdig femseters bil i Golf-klassen. Dette er også noe nytt, nemlig at bruksområdet blir likt som for en vanlig bil i mellomklassen. Rekkevidden er dårligere enn en vanlig bil, men 160 kilometers rekkevidde ved optimale forhold er bra til hverdagsbruk. Med hurtiglading kan bilen lades opp på en halv time. 

Oppvarming ved lading 
Nissan kommer med et system som det skal bli spennende å se nærmere på, nemlig at batteriene og kupéen varmes opp ved lading. Dette kan gjøre rekkevidden bedre i kalde nordiske vintre. 

Fem stjerner også for de andre testede bilene 
De andre fem bilene som er testet denne gangen oppnådde også fem stjerner. Dette var Volvo V60, Citroën DS4, Peugeot 508, Lexus CT22h og Ford Focus.