I sidekollisjon mot barriere er beskyttelsen god, men i den harde stolpetesten oppstod det en moderat påkjenning på brystet til føreren.

Beskyttelse mot nakkesleng ved en påkjørsel bakfra er bra, med gode hodestøtter både i forsetene og baksetene.

God barnesikkerhet

Sikring av barn er også bra, både på de minste og litt større barn – treåringer – til tross for at treåringen (dummien) satt framovervendt.

Støtfangeren har god beskyttelse for fotgjengernes ben, og selve panseret er forholdsvis mykt. Men fremkanten av panseret, og de nedre delene av vindusstolpene er harde og gir risiko.

Minner deg på bilbelte

Som ekstra sikkerhetsutstyr har Golf bilbeltepåminner, som er standard for både for- og baksetene. Hastighetsbegrensnings enhet er ikke standard, men forventes solgt på de fleste biler, og er derfor kvalifisert.

Golf har automatisk nødbremse-system tilgjengelig, men ikke som standard. Systemet dekker både by- og landeveiskjøring. Systemet for landevei ble vurdert og det oppfylte Euro NCAPs krav med gode resultater.

Et filskiftesystem er tilgjengelig, men ikke standard. Og salgsforventningene til dette er ikke store nok til at det blir vurdert.