Citroën C1 kan være et godt alternativ. Hyundai i10 virker også passende for mitt behov, men jeg liker designen til C1 bedre, sier Hanne Kristine Roll fra Oslo.

Fra før av har familien en stor bil som tar det meste og dekker de fleste behov.

– Men vi opplever også at det kunne være kjekt og praktisk med en liten bil som kan ta småkjøring og handleturer.

– Hva mener du er viktigst når du nå skal velge?

– Sikkerheten er nok det viktigste, sammen med god kvalitet og lave drivstoffutgifter. Men jeg kjenner jo til at småbiler ikke er like sikre som store biler. Men siden dette er en bil nummer to, og vi ikke har ubegrenset med penger, kan en småbil være et alternativ.

– Hvor mye teller designen?

– Utseendet til C1 er søtt og har ”kule” detaljer, så det betyr jo litt, men er ikke avgjørende. Det viktigste er at jeg kan stole på bilen, at den er driftssikker og at den er rimelig å eie, sier Hanne Kristine Roll.

Prisene på brukte Citroën C1 og Hyundai i10 er omtrent like. Småbiler er ofte rimeligere å eie enn større. Viktigst er kanskje at småbilene som regel er lite kjørt. Derved vil det være lengre tid til større utskiftninger av slitedeler og annet. I tillegg er service, vedlikehold og forsikring rimeligere.

Ved verdivurdering skal alder og kjørelengde teoretisk ha lik betydning, men i praksis betyr alderen mest.

Innvendig plass er ikke mye å skryte av på disse bilene, men to personer har det komfortabelt, men med fire voksne blir det mindre komfortabelt, spesielt på lengre turer.