Med to små barn i familien, ble gamlebilen, en Peugeot 306, for liten. Det føltes også slitsomt å løfte barnevogna over lasteterskelen bak.

– Vi har lært mye om biler i denne kjøpeprosessen, men om vi er blitt klokere er et annet spørsmål? Foruten Ford Mondeo og Toyota Avensis, vurderte vi Volvo V70, men den ble for dyr. Skoda Octavia var også i bildet, men her skortet det litt på servicen hos forhandleren, sier Marianne Bakke til Motor.

Fra første stund var de innstilt på å finne en stasjonsvogn, en familie- og feriebil. God plass i baksetet til barna og rikelig med bagasjeplass satte de opp som viktige faktorer.

– Og selvsagt økonomi. Verdi for pengene, ble for oss et stikkord. Vi valgte vekk unødig luksusutstyr, og lette først blant tre år gamle biler. Men så fikk vi litt bedre økonomi og begynte å se på nyere, ett år gamle bruktbiler, sier Bakke.

Akkurat nå leder Ford Mondeo i parets valginnspurt. Det skyldes både prisen og litt ekstra bagasjeplass. På Avensis stjeler nemlig hjulbuene en del plass i bagasjerommet.

– Vi diskuterer også med forhandlerne om vi kan få med nyttig ekstrautstyr, som gummimatte i bagasjerommet og skiboks, sier Bakke.

Helt bevisst har de valgt å handle hos en autorisert bilforhandler.

– Der får vi bedre garanti- og reklamasjonsrett. Dessuten har en forhandler et navn og rykte å ta vare på, sier Bakke.