Rundt 300 000 kroner antyder den norske Kia-sjef Jan Pettersen som startprisen for nye Carens når den kommer til Norge i slutten av mai. Da får du en med 115 hesters dieselmotor, manuell girkasse og det mest nødvendige utstyret. Sju seter er standard – de to bakerste ikke for voksne på grunn av lav takhøyde.

Sammenliknet med en sjuseters VW Touran med 105 hesters diesel – klassens bestselger – er dette en meget god pris. At sju års/150 000 kilometers garanti er et godt salgsargument, må vi bare ta importørens ord for. Kia Norge har for øvrig ingen planer om å utvide garantien til 200 000 kilometer, slik Hyundai nå gjør.

DE FØRSTE MILENE bak rattet i nye Carens på franske veier, gir et positivt inntrykk, selv om det ikke finnes framtidsrettet teknologi under panseret. Bare en tradisjonell bensinmotor på 135 hk og to turbodieseler på henholdsvis 115 og 136 hk. Men de fungerer helt greit, har ifølge Kia et forbruk under 0,5 liter på mila og er rimeligere enn konkurrentenes hybrider og avanserte bensinmotorer. Lav pris er viktigere enn å ligge i front på teknologi, mener Kia.

Innredningen i nye Carens er praktisk: De to bakerste setene felles ned i gulvet når de ikke er i bruk. Alle seteryggene kan slås ned, inkludert passasjersetet foran, slik at du kan få en total lastelengde på 2,15 meter. Setene i andre rekke kan flyttes fram og tilbake. Bagasjeplassen med fem seter i bruk er 492 liter, og med sju seter er den skarve 103 liter. I praksis vil det si to små handleposer.

Komforten i nye Carens er omtrent dobbelt så god som i den gamle som ble solgt i Norge fram til 2008.

Å sammenlikne Carens med VW Touran og Ford C-Max er vanskelig, siden jeg ikke har kjørt bilene på de samme veiene. Men i utgangspunktet virker det lovende. Vi sitter godt og støyen innvendig er lav på de fine veiene. Du får bilen med utstyr som oppvarmet ratt, varme i baksetene, ventilasjon i setene foran, et stort og fint ryggekamera og parkeringsassistent, som utfører lukeparkeringen for deg.

Motor har deltatt i prøvekjøringen som importørens gjest.