Dette er Opels nye eksklusive bybil, som skal kapre Mini og Fiat 500 kunder. Det var aldri noe mål å gjøre Adam til en praktisk bil. Og med 3,7 meter fra støtfanger til støtfanger og tre dører ville det uansett vært umulig.

De to plassene i baksetet er uegnet for voksne. I bagasjerommet er det plass til to små handleposer. Opel har satset alt på wow-faktoren. Folk skal snu seg etter bilen på gata. Og det gjør de.

Kjøper du en Adam, kan du i meget stor grad utstyre den etter din egen smak. De utvendige fargene har rare navn som Purple Fiction og Saturday White Fever, og det er 19 forskjellige interiørfarger å velge mellom. Du kan til og med få et innvendig tak som er en himmel full av LED-stjerner. Akkurat som på Rolls-Royce Phantom. Navigasjon er ikke standard, men du kan kjøpe en stor skjerm som fungerer sammen med app-ene på telefonen din. Jam (basis), Glam og Slam (sportslig) heter de forskjellige variantene.

TRE BENSINMOTORER FRA 70 til 100 hester er tilgjengelig nå. Ingen av dem utmerker seg med framtidsrettet teknologi. Vår 87-hester bruker 0,51 liter på mila, slipper ut 119 gram CO2 (fabrikktall) og føles helt grei. På motorvei frister det derimot ikke å kjøre særlig fortere enn 100 km/t, men det skyldes først og fremst støynivået i bilen. Med fem gir og lav utveksling ligger motorturtallet på over 3000 omdreininger når vi passerer 100.

De store 17-tommers hjulene og et ganske stivt understell skaper også en del støy. Hullene i veien merkes godt. Til gjengjeld oppfører Adam seg som en gokart på svingete landeveier og i bykjøring.

PRISEN FOR HERLIGHETEN? Den aller billigste utgaven av Adam, med en 70 hesters bensinmotor, koster fra 159 000 kroner før leveringskostnader. Vår bil, inkludert ekstrautstyr som den omtalte stjernehimmelen, koster 220 000 kroner. Audi A1 koster til sammenlikning fra 197 200 kroner med en 85 hesters bensinmotor.

Prisen på Adam må imidlertid ikke bedømmes ut ifra det praktiske innholdet. Opel har hatt ett mål med Adam: En kul bil for unge, urbane mennesker. Problemet her hjemme er bare at få unge, kule mennesker har penger til å kjøpe seg ny bil. Men det finnes mange voksne med velfylt lommebok og et ønske om evig ungdom. Da er Adam midt i blinken.