Stadig flere velger å gå fra diesel til bensin, blant annet for å kutte forurensing i byene. Da er disse hybridene, som kombinerer en bensinmotor og en elektrisk motor, en god løsning.

– Vi tror rundt 60 prosent av kundene vil velge Auris stasjonsvogn med hybriddrivverk, selv om den er noe dyrere enn den rimeligste bensinutgaven. Ikke bare fordi den har et forbruk ned mot 0,37 liter på mila og et tilsvarende lavt CO2-utslipp, men også fordi den er usedvanlig lettkjørt. Jeg tror også at mange er blitt oppmerksom på den lokale NOx-forurensningen som dieselbilene bidrar til og derfor ønsker å kjøre bensinbil, sier Toyota-sjef Lars Erik Årøy.

Men det er mer ved Auris stasjonsvogn, eller Touring Sports som den offisielt heter. Den ser bedre ut og har fått et mer elegant interiør. Toyotas designere har jobbet i mange år for å komme opp på VW-nivå når det gjelder kvaliteten på interiøret. Nå er de i nærheten. Men enda viktigere er de nye setene. Sittekomforten står ikke lenger tilbake for noen.

AURIS STASJONSVOGN HAR den største lasteplassen i klassen: 530 liter mot 543 hos Avensis. I tillegg har Auris bakseter som felles ned med ett håndgrep og gir et stort lasterom med flatt gulv. Den totale lastelengden blir over to meter. For første gang kan du trekke tilhenger med en av Toyotas hybridbiler. Riktignok er hengervekten begrenset til 345 kilo. Fortsatt er Auris litt trangere i baksetet enn Avensis.

Den rimeligste stasjonsvogna har en bensinmotor på 99 hester og koster 223 000 kroner pluss leveringskostnader. Med hybriddrivverk koster den fra 266 000 kroner. Til sammen gir bensinmotoren og elektromotoren en effekt på 136 hester. Sammen med den trinnløse girkassen gir dette et jevn og godt drag fra stillestående, ikke minst takket være elmotorens høye dreiemoment fra start. Bilen gir oss rett og slett en stressfri kjøreopplevelse.

FLERE KONKURRENTER TILBYR radarbasert utstyr som nødbremser som griper inn i styringen om du er uoppmerksom. Slikt utstyr har Toyota foreløpig ikke på Auris. Men du kan får utstyr som lukeparkerer bilen for deg og et navigasjonssystem som varsler deg om hastigheter og fotobokser. Noen synes kanskje det er like viktig.