Forhandlerne vil være de samme, importøren heter Volvo Norge, bilene skal produseres i Göteborg og Gent i Belgia akkurat som før. 

Den planlagte doblingen av Volvo-salget vil komme fra en ny fabrikk i Kina og skal i hovedsak selges på hjemmemarkedet.


På plass hos norske forhandlere i september 2010
Nye S60 settes sammen i Belgia og vil være på plass hos norske forhandlere i september 2010. Det mest iøynefallende er det sportslige utseendet. Bilen har fått en tydelig kupéform uten å ødelegge bakseteplassen. Den er helt grei for to voksne. Derimot er bagasjeplassen heller dårlig. Bilen gir også en mer sportslig kjørefølelse, samtidig som Volvo har klart å forbedre kjørekomforten.

Motor
Nye motorer er også på plass. Den mest spennende for Norge er en femsylindret diesel på to liter og 163 hester. Med en sekstrinns manuell girkasse kommer den til å koste fra 384 900. En ny toliters bensinmotor med turbo på 203 hester er et noe dyrere alternativ, men gir en meget god kjøreopplevelse. Denne motoren kan også kombineres med Volvos nye dobbeltkløtsj automatgirkasse, som skal gi det samme forbruket som en manuell girkasse.

Pris og bagasjeplass
Men for deg som har tid til å vente noen måneder, er det enda mer spennende i vente. Rett over nyåret kommer en DRIVe miljøutgave med 115 hester diesel. Det høres lite ut, men motoren har et dreiemoment på 270 Nm og bør kunne overraske. Prisen, som starter på 314 900 kroner overrasker i hvert fall. Volvo er også i sluttspurten med en V60. Dette blir mer en sportslig halvkombi enn en tradisjonell herregårdsvogn. Mer bagasjeplass enn i S60, men V70 skal fortsatt ta seg av de kundene som ønsker mye plass. 

Sikkerhet
Sikkerhet er viktigste området for Volvo. Nye S60 er den første bilen i verden som kommer med et radarbasert system som er blitt lært opp til å gjenkjenne fotgjengere som kommer ut i veien. Dersom du er uoppmerksom foretar bilen selv en full nødbrems for ikke å kjøre på fotgjengeren. Dette systemet varsler og bremser også bilen dersom du er i ferd med å kjøre inn i en annen bil bakfra. City Safety, som systemet heter, er standard på nye V60. For 7000 kroner ekstra kan du kjøpe det såkalt On Call-systemet, som blant annet foretar automatisk varsling av utrykningsetatene når kollisjonsputene i bilen løses ut. Med dette systemet kan du også fjernåpne bilen via en alarmsentral dersom du har mistet nøkkelen. Du kan til og med få operatøren til å sette i gang varmeanlegget i bilen får du skal ut å kjøre.

På Motors eiertilfredshetsundersøkelse AutoIndex har Volvo framgang og er totalt på sjetteplass av 22 bilmerker.