Motor har vurdert sju garasjejekker. Jula Big Red og Trolly er best. Den elektriske Electric Car Jack fant vi lite egnet til vanlig bruk.

Hvor høyt jekken løfter er viktig. Løfter den høyt nok, kan man løfte opp begge hjulene samtidig. I noen tilfeller må man bruke en trekloss under jekkfestet for å komme høyt nok. 

Jekkene Motor har testet egner seg til personbilbruk. Til tyngre biler, over to tonn, bør du vurdere en av de største i testen, eller større.

For ikke å ripe opp eller skade bilen under, bør man ha en gummipute mellom jekken og bilen.

Kraften på håndtaket ble også målt.

Testbiler var en VW Transporter T4 og en VW Golf.

Se test av sommerdekk, side 62.

Jula Big Red :)

Denne er størst, dyrest og tyngst, kan løfte fra lav høyde, fra 8,5 cm. Men den løfter også høyest, over 36 cm. Jekken har en svingbar løftearm. Praktisk om det er trangt, men upraktisk når den skal styres på plass under bilen. Bred og stabil i bruk. Minus for manglende beskyttende gummipute mot bilens jekkfeste og bærehåndtak. Den største ulempen er 22 cm dødgang på jekkhåndtaket.

Pris: 599 kroner

Biltema Trolley Jack :)

Ekstra brede hjul gjør den stabil i bruk. Effektiv løftehøyde er i overkant av 22 cm. Det bør holde til de fleste formål. Mangler beskyttelse mot jekkfestet. Ca 15 cm dødgang i pumpebevegelsen målt øverst på håndtaket.

Pris: 379 kroner

Scissor Jack saksejekk

Billigst og enklest. Den løfter 1,5 tonn, nok til de fleste biler om man jekker opp ett og ett hjørne. Den har normal løftehøyde, gummibeskyttelse mot jekkfestet, men er litt ustabil i bruk og litt tung: Vi måtte bruke over 30 kg på jekkhåndtaket.

Pris: 99 kroner

Cardic Floor Jack

Litt tyngre enn gjennomsnittet å jekke med, krever 36 kg kraft på håndtaket. Effektiv løftehøyde er i overkant av 22 cm. Mangler beskyttelse mot jekkfestet, men har bærehåndtak for flytting. Minst slakk i pumpebevegelsen – 9 cm. Virker solid og leveres med oppbevaringskasse.

Pris: 249 kroner

Dura Pro

Likner Floor Jack, men krever enda mer kraft på jekkhåndtaket, hele 42 kilo. Løftehøyden er gjennomsnittlig. Gummipute mot jekkfestet og bærehåndtak for flytting. Ca. 12 cm dødgang i pumpebevegelsen. Solid og stabil.

Pris: 287 kroner

Electric Car Jack

Motorisert jekk som henter løftekraft fra lighteruttaket, alternativt bilens batteri. Vi opplevde jekken som treg, og ut fra lyden fra elektromotoren, virket det som den jobbet hardt for å klare det tonnet den påstås å kunne løfte. Virker litt ustabil, men er liten nok til å ha med i bilen i egen oppbevaringsboks. Den har gummipute mot jekkfestet og normal løftehøyde.

Pris: 287 kroner

Bottle Jack

En enkel, liten lett og billig hydraulisk jekk som kan løfte opptil to tonn. Ulempen er at løftehøyden er bare 12 cm – minst av alle. Litt ustabil mot underlaget med sitt fundament på 9x9 cm, og den har ingen beskyttelse mot bilen. Anleggsflaten mot bilens jekkfeste er liten. Mest en nødjekk for å ha med i bilen.

Pris: 99 kroner

Trykk på bildet for større versjon: