Et tips er å sjekke at antennen mottar godt med signaler FØR du limer den fast til ruta. Er klebeantenna først festet til vinduet med den sterke dobbeltsidige tapen, kan den være nesten umulig å få av uten at den blir ødelagt.

Viktig under montering av DAB

Først må du vurdere hva som er mest hensiktsmessig i din bil. På eldre biler med DIN-radio kan det være vel så greit å bytte hele spilleren, og det trenger heller ikke koste noe mer. På nyere biler vil det kanskje være verdt å få på plass en langsiktig og god løsning med en gang. Dette kan koste noen tusenlapper enten hos forhandleren eller i bilstereobutikken, men kan være verdt det. Hvis du bare vil ha DAB-signaler i bilen for en rimeligst mulig sum, og ikke bryr deg om løse kabler eller at 12V-uttaket stadig er okkupert, er adapteren det du skal ha.

Skjule kabler

Selve monteringen vil variere fra løsning til løsning. Ønsker du en mer bortgjemt variant må du belage deg på å bruke litt tid. Du må kanskje ut med hanskerom og av med innvendige paneler for å få skjult ledninger. Vær forsiktig med sistnevnte, spesielt i A-stolper hvor det kan være airbag. De enklere variantene, ofte kalt plug´n play, tilkobles på et par minutter, men framstår ikke like visuelt attraktive som de mer skjulte løsningene.

Vi monterer DAB+ i din bil!

Nå kan du kjøpe og få montert DAB-adapteret Tiny Audio C5 i din bil hos NAF!

Les mer og bestill her

Sjekk versjonen av Bluetooth!

De mest avanserte adapterne kan nesten fungere som om de var innebygget i bilens underholdningsanlegg. Problemet her er bare det at de fleste biler med så moderne multimedieanlegg ofte har DAB+ allerede fra fabrikk, og ofte derfor ikke er aktuelle. Dersom du velger en av disse er det viktig at du sjekker at blåtannversjonen i din bil er kompatibel med adapteren.

I bruksanvisningen til adapteren skal det stå hvilken versjon av Bluetooth som brukes. Sjekk dette mot bruksanvisningen på bilen din eller spør en forhandler.