Motor har tidligere testet de rimeligste spylerne. Denne gang har vi gått opp én klasse og tatt for oss spylere til rundt 3000 kroner. Konklusjon: Det er vel anvendte penger.

Testresultatene

Maskinens vannmengde er viktig

Mange vurderer spylere ut fra oppgitt trykk i bar. Vår erfaring er at trykkspesifikasjonene ofte ikke stemmer. Dessuten er det viktigere at maskinen gir god vannmengde. I vår test er det én liter forskjell i vannmengde per minutt mellom maskinene. 

Lengde på spyleslangen
En viktig vurdering er også lengden på spyleslangen – og om det følger med spole til å kveile opp slangen med. Foma og Kärcher har ikke dette, og man kan diskutere kvaliteten på spolene på de to andre. 

Strømkrets
Ikke alle har tilgang til 16 amperes strømkrets. Derfor er det pluss at samtlige fire testete høytrykksspylere lot seg bruke med ti amperes krets, uten at sikringene gikk. Den ene, Meec Tools, var oppgitt til 2400 watt, som er rett over grensen til ti amperes sikring. Det anbefales trege sikringer, da startstrømmen er høyere enn strømmen under bruk.  

Effektivt til bilvask
Høytrykkspyler til bilvask er effektivt, men uten såpe og manuell vask i forkant blir ikke bilen skikkelig ren. Til hus og hage er en høytrykksspyler også svært nyttig. Gammel maling fjernes effektivt, men hold avstand så du ikke fliser opp treverket. Høytrykksspyling av treverk som etterpå skal behandles med maling og beis, forutsetter god tørketid etter spyling. 

For å fjerne mose på asfalt er spylerør med såkalt turbodyse det beste. Meec Tools har ikke turbodyserør. 

Til bilen bør du bruke vanlig spylestråle for ikke å skade lakk og lister. Og avstanden mellom bil og spylepistol bør være minst 30 cm. Tre av maskinene har justerbar stråle. Kärcher mangler denne finessen. 

Les bruksanvisningen 
Her står det blant annet om hvordan man oppbevarer maskinen. Hovedregelen er å lagre maskinen frostfritt. Og om maskinen er frosset, må du ikke forsøke å starte den! 

Selv om Foma sier at du ved eventuelle feil skal reklamere direkte til importøren er det greit å vite at kunden alltid har rett til å kontakte sin forhandler om dette er mer praktisk.