Matt Hillenbrand i AM AFTM Traditional Lightning i Osram:

«Det er absolutt ikke vår hensikt å villede forbrukerne. Alle påstandene om våre lamper er målt i vårt laboratorium. Vi er klar over at disse nivåene av forsterket lys ikke kan oppnås i alle frontlykter, derfor skriver vi også "opptil 130%". Vi forstår at føreren av et kjøretøy med frontlykten vi brukte i testen ikke vil bli spesielt imponert, men det samme gjelder for hvilken lyspære han bruker. Standardlampene du har i testen har høyere ytelse enn lampene vi vanligvis sammenligner. Vi planlegger å vurdere hvordan vi beskriver bedre lys i fremtiden slik at det blir klarere for forbrukerne hva vi sammenligner med»

Jozsef Gallai, NPI Manager, GE Lightning:

«Vi tror ikke at våre løfter til kunder er misvisende. For eksempel har vi målt 130% bedre lys på en ti år gammel Volkswagen-frontlykt. Våre måleverdier er ikke bare basert på «Figure av Merit» (som i Testfaktas test), men vi bruker også andre målepunkter. Vi vet at resultatene for forskjellige frontlykter kan variere mye på måleresultatene.»

Philips:

«Philips er ikke enig i testmetoden, og vil se nærmere på denne. Angående det at vi sier 150 % mer lys, så måler vi alltid mot ”FOM” og sammenlikner med de laveste godkjente verdiene ut fra ECE-reglementet. Dessverre fins det ingen bransjestandard å sammenlikne med.»

Jula:

«Jula sier at de vil gjøre en egen utredning av hva som har hendt. Ifølge laboratoriet kan dette skyldes en produksjonsfeil.»